Novomarofski sportski teren uređen nakon 40 godina

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.9.2017. u 11:16h | Objavljeno u Našim krajem

-Prije četrdeset godina uređeno je sportsko igralište nakon čega nije bilo praktički veće investicije. Sada je uklonjena stara i neugledna ograda, ograđeno je nogometnog igralište dok je prošireno košarkaško. Sportski tereni su sada zatvoreni za vozila sa svih strana jer se prije događalo da neodgovorni građani ostavljaju svoja vozila ili se čak i voze preko igrališta - ustvrdio je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

U sportskom parku u Novom Marofu nalazi nekoliko sportskih terena uključujući veliko nogometno igralište, malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište kao i igralište za djecu te nedavno uređeni Street workout park.

Riječ je o investiciji većoj od 200 tisuća kuna. U skorije vrijeme nabavit će se i klupice za tu lokaciju, a u budućnosti ovaj će prostor dobiti i novi gradski trg. Sportske terene koriste uz sportske klubove i brojni rekreativci te mladi i djeca.

-Za uređenje sportskog parka sredstva, 200 tisuća kuna, dobivena su preko programa Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dok je u planu postavljanje rasvjete za korištenje terena i staze za trčanje u kasnijim večernjim satima - objasnio je Jenkač koji se, također,  zahvalio poduzetnicima koji su sudjelovali u uređenju ovog dijela grada, posebice Street workout parka, ali i poduzetnicima koji svojim donacijama pomažu rad sportskih klubova.