NOVI UGOVORI: Načelnik Hranić najavio povećanje iznosa i broj stipendija Foto: Općina Vidovec

NOVI UGOVORI: Načelnik Hranić najavio povećanje iznosa i broj stipendija

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.2.2018. u 18:17h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Hranić potpisao je u petak ugovore sa stipendistima te najavio povećanje iznosa i broj stipendija.

Naime, u prostorijama Općine Vidovec potpisano je 47 ugovora o stipendiranju nadarenih učenika i studenta u školskoj/akademskoj godini 2017./2018.

Općinski načelnik Bruno Hranić čestitao je svim dobitnicima stipendija i naglasio kako je ponosan što u općini ima toliko nadarenih srednjoškolaca i studenata te da se nada kako će im stipendije pomoći u podmirivanju troškova školovanja i studiranja.

Također je najavio povećanje iznosa stipendija za iduću školsku /akademsku godinu kao i nove kriterije stipendiranja koji će uključivati socijalne stipendije, stipendije za deficitarna zanimanja i veće stipendije za studente koji studiraju izvan naše županije.

Taj prijedlog načelnika usvojen je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća uz pozitivne komentare i slaganje oporbenih vijećnika Ines Pavleković i Davida Šanteka, te će se novi kriteriji primjenjvati od sljedeće školske/akademske godine što je bio prijedlog vijećnice Nadice Cafuk, a koji je i usvojen.

Načelnikova najava izazvala je pozitivne reakcije studenata i srednjoškolaca, ali i njihovih roditelja koji su također bili nazočni na svečanom prijemu.

Označeno u