Novi Marof: Zadovoljni porastom broja novorođene djece

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.3.2017. u 14:10h | Objavljeno u Našim krajem

– Još smo jednom podijelili novčane potpore za novorođenčad. One će sasvim sigurno dobro doći mladim obiteljima u pokrivanju dijela troškova za njihovu djecu – izjavio je danas novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Naime, podijeljeno je 14 novih naknada za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 170 tisuća kuna.

Prema odluci Grada Novog Marofa jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete dobivaju roditelji ili samohrani roditelj u iznosu od 1.000 kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

Inače, u dvije ovogodišnje podjele novčane su potpore dobile 33 bebe, ukupno 39.500 kuna. U prošloj godini bilo je pet podjela odnosno 105 potpora za što je iz proračuna izdvojeno 160,5 tisuća kuna. Godinu ranije bile su 102 potpore i u Gradu su zadovoljni porastom broja novorođene djece.

U razgovoru s roditeljima gradonačelnik ih je upoznao i s nastojanjima da se u gradu osiguraju primjereni uvjeti za skrb o najmlađima pa je tako na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donijeta odluka o prijavi rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na mjeru 7.4. Programa ruralnog razvoja, koji će biti otvoren od 18. travnja do 18. svibnja.

Proširenjem vrtića zadovoljile bi se sve primarne potrebe grada Novog Marofa. S obzirom na stabilnost punjenja gradskog proračuna, gradonačelnik najavljuje i povećanje iznosa za novčane potpore novorođenima tijekom ove godine.