Novi Marof: Uređuje se 1.800 m šumskog puta "Izvor Lonje" Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof: Uređuje se 1.800 m šumskog puta "Izvor Lonje"

I.D./Varaždinske vijesti | 14.3.2017. u 14:42h | Objavljeno u Našim krajem

Na području grada Novog Marofa u tijeku je uređenje šumskog puta "Izvor Lonje", a gradilište su u petak obišli ravnatelj Savjetodavne službe u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu Zdravko Tušek i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Radovi na uređenju tog šumskog puta samo su jedna u nizu investicija na području Grada Novog Marofa. S Udrugom privatnih šumovlasnika Graber svake godine želimo urediti nekoliko šumskih putova. Konačno je red došao i na taj, a polako "guramo" i ostale šumske putove s područja Novog Marofa, od Pake i Podevčeva do Grebengrada – rekao je gradonačelnik Jenkač pojasnivši da se uređenje financira iz fonda Općekorisnih funkcija šuma.

Uređuje se šumski put u duljini od 1.800 metara, a vrijednost investicije je 250.000 kuna.

Održavanjem šumskih putova stavljamo ih u funkciju da bi ih lokalna samouprava mogla lakše koristiti. Financiraju se iz sredstava OKFŠ-a, što je godišnje oko 30 milijuna kuna – istaknuo je Tušek.

Gradonačelnik Jenkač posebno je naglasio važnost uređenja ovog šumskog puta i zbog činjenice na tom području žive građani Novog Marofa pa će uređeni šumski put značiti i lakši pristup do njih odnosno njihovu bolju povezanost s ostalim područjem grada Novog Marofa.

Označeno u