Velik interes građana za predstojeće aglomeracijske radove Foto: B. Težak

Batinić: Nijedna kuća neće ostati izvan obuhvata kanalizacijskog sustava

Varaždinske vijesti | 19.5.2017. u 17:39h | Objavljeno u Našim krajem

Odazivajući se pozivu stanara, gradonačelnik Milorad Batinić jučer je održao sastanak s građanima Ulice Jezerski put, dok se u utorak sastao s građanima gornjeg dijela Mihanovićeve ulice, Ivanuševca i Kraševca. U centru interesa stanara bila su pitanja vezana uz izgradnju sustava sanitarne kanalizacije i odvodnje (Aglomeracija Ivanec) koja će se tijekom idućih nekoliko godina provoditi u Ivancu i okolnim naseljima koja gravitiraju rijeci Bednji.

batinic6 krasevec 170517

Naime, s obzirom na aktivnosti koje su Ivkom – Vode počele provoditi po pitanju rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, građane svih ulica zanimale su identične informacije: ulaze li i njihove ulice u obuhvat Aglomeracije, što će se i kada u njima konkretno raditi, na koji će se način rješavati priključci za pojedine kuće, postoji li mogućnost da se na najkritičnijim lokacijama (otvoreni kanali u koje se slijevaju otpadni sadržaji) i prije početka aglomeracijskih radova izvedu nužni „vatrogasni“ zahvati, pa zatim, koliko će trajati radovi, kakvim će se tempom odvijati sanacijski radovi i sl.

Naglašavajući da je riječ o velikom EU projektu, Batinić je kazao da su njegov nositelj Hrvatske vode, a provode ga u suradnji s Ivkom – vodama i Gradom Ivancem. Prema raspoloživim informacijama, projekti su dovršeni, međutim, Grad kao partner još ne raspolaže cjelovitom informacijom o vrsti radova i načinu na koji će se oni izvoditi u pojedinim ulicama.

- U nekim ulicama morat će se sagraditi nova kanalizacija, dok će se u drugima obavljati rekonstrukcija stare. Detaljno o tome što će se i gdje raditi znat ćemo nakon dobivanja građevinske dozvole. Za one kuće koje neće biti obuhvaćene Aglomeracijom, Ivkom – vode će usporedo u svojoj režiji graditi kanalizaciju, jer je cilj da se svakoj kući, neovisno o lokaciji, osigura priključak na kanalizaciju te da se sve otpadne vode usmjere na glavni kanalizacijski kolektor. Ne trebate se brinuti oko toga da će neka kuća ostati izvan obuhvata kanalizacijskog sustava – izvijestio je gradonačelnik.

batinic mihanoviceva 170517

Podsjetio je da je Grad očekivao da će građevinsku dozvolu na uvid dobiti još krajem prošle godine, što bi mu omogućilo da građane detaljno izvijesti gdje će se i što će se raditi u pojedinim ulicama. Međutim, pošto od Hrvatskih voda još uvijek nije primio potrebnu dokumentaciju, to dosad nije mogao učiniti.

- Čim te informacije dobijemo, sve podatke s kartama za svaku ulicu objavit ćemo na gradskim internetskim stranicama, kako bi građani točno znali što će se u njihovim ulicama raditi. Osim toga, bit će priređena i javna prezentacija na kojoj će građani moći dobiti konkretne odgovore na svoja pitanja – najavio je Batinić.

Grad će ujedno izraditi program sanacije svih cesta u sklopu obuhvata radova, a opredjeljenje je da sanacija ide odmah nakon izvršenih radova.

Označeno u