Neno Belan, ivanečki kotlić, brdska utrka, Dixiland band, državno prvenstvo u paraglajdingu…

vv / grad ivanec | 23.6.2018. u 13:17h | Objavljeno u Našim krajem

Vatromet i koncert Nene Belana  Rock bande The Cat Paw, koji su najavljeni za 22 sata, bit će vjerojatno vrhunac niza raznovrsnih sadržaja koji se danas održavaju u sklopu obilježavanja Dana grada Ivanca.

Naime, osim cjelodnevnog programa Ivanečkih rudarskih dana na Staroj tržnici, posjetitelji mogu obići i Ivanečki kotlić u Gradskom parku. Sudjeluje tridesetak ekipa, a tri najbolja gulaša izabire prosudbeno povjerenstvo u provjerenom sastavu - šefica kuhinje hotela Trakošćan Ljiljana Sedlanić, voditelj kuhinje KTC-a Ivanec Josip Kelemen i šefica kuhinje Osnovne škole Ivanec Biserka Hranić.

3595.jpeg

Za najbolje gulaše predviđene su glavne nagrade koje i ove godine osigurava tradicionalni sponzor Ivanečkog kotlića - Mesna industrija Braća Pivac, dok Stol interijeri d.o.o. vl. Mladena Canjuge za prvonagrađene osigurava kuhače. Ove godine sponzor je i Ivančica d.d. Ivanec. Ekipe će skuhati oko 700 litara gulaša, a od 12.30 sati počela je podjela oko 1100 porcija, uz dobrovoljni prilog koji ne manji od 10 kuna. Sav prikupljen prihod ide u humanitarne svrhe, točnije uplatit će se na žiroračun gradske Humanitarne fundacije Pro vitae.

Dok se u Gradskom parku kuhalo, šahisti su na Kinotrgu sudjelovali na Šahovskom turniru Ivanec Open ’18, a trkači su trčali 26. Brdsku utrku „Ivančica 2018.“

Poslijepodnevni program počinje u 17 sati zabavnim parkom za djecu New Age Animacija na gradskoj špici, koji se održavao i  do 13 sati. U isto vrijeme otvara se Ivanečki sajam s OPG-ovima i udruga, dok na  Kinotrgu počinje  Youth Living Room ivanečkog Savjeta mladih,  klasično druženje u neklasično improviziranom dnevnom boravku uz igranje društvenih igri, ispijanje kave i sokova te eventualnu popratnu glazbu.

U 18 sati otvara se izložba oldtimer vozila u organizaciji Oldtimer kluba Varaždin na Gradskoj špici do koje će doći sudionici Mimohoda planinara koji kreću od Muzeja planinarstva povodom Dana planinara.

U 18.15 na središnjoj bini bit će svečano otvaranje Dana hrvatskih planinara, uz glazbeni program Limene glazbe i Dixiland banda Lepoglava. S glazbom u 20 sati nastavlja Tamburaški sastav Elita sve do 21.45 kada je otvaranje državnog prvenstva u paraglidingu.

I na kraju - vatromet i koncert Neno Belan Rock band The Cat Paw