Nakon zatvaranja kolodvora: U Ludbregu uređeno stajalište za četiri autobusa Foto: Grad Ludbreg

Nakon zatvaranja kolodvora: U Ludbregu uređeno stajalište za četiri autobusa

Varaždinske vijesti | 28.11.2018. u 13:44h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Završeni su radovi na uređenju autobusnog stajališta ispred samog autobusnog kolodvora u Ludbregu.

Time je privremeno rješenje, ono kod ludbreškog svetišta, prestalo biti u funkciji. Preoblikovan je prostor u vlasništvu Grada Ludbrega, koji je bio u funkciji parkirališta. Na tom prostoru sada se mogu istovremeno nalaziti četiri autobusa, a postavljene su dvije nadstrešnice.

- Ovime smo zaključili priču u koju smo spletom okolnosti bili upleteni. Naši sugrađani sada ponovo imaju sigurno mjesto za doček autobusa. Upravo ovih dana Gradu Ludbregu  dostavljena je i Odluka o dodjeli sredstava za ulaganja u nerazvrstane ceste po mjeri 7.2.2. Ruralnog razvoja, a odnosi se na uređenje ulica Franje Kuharića, Ulica Miroslava Krleže, Kratka ulica. Projekt je sufinanciran u 100-postotnom iznosu od 1.156.399.04 kune od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u okvirima mjera Ruralnog razvoja. Provedbom projekta zaokružit ćemo jednu prometnu cjelinu u tom dijelu Ludbrega – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Kako ističu iz Grada Ludbrega, ovim projektom doprinijet će se razvoju i modernizaciji komunalne i prometne infrastrukture, ali i povećati sigurnosti u prometu za ranjive skupine i za stanovništvo naselja Ludbreg.

Označeno u