Nakon malonogometnog terena, zalaganjem mještana i donatora u Breznici uređeno i dječje igralište

MGA/VV | 9.6.2020. u 20:10h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Breznica uređeno je malonogometno igralište i dječje igralište, a u uređenju je sudjelovalo Društvo sportske rekreacije Breznica - Centar, koje je osnovano još 2009. godine.

Kako su mještani sami pokrenuli uređenje terena ispričao nam je tajnik društva Tomislav Potlaček.

- Potaknut činjenicom da u našem mjestu nismo imali nikakvih sportskih prostora na kojem bi se mladi okupljali i aktivno sudjelovali u sportu, odlučio sam u srpnju 2009. godine okupiti mlade ljude, sportaše i prijatelje. Organizirali smo i osnovali Društvo sportske rekreacije Breznica - Centar kojem je prvenstveni cilj bio dovršetak tada zapuštenog malonogometnog igrališta zaraslog u korov. Vođen činjenicom da moja generacija nije imala prostor na kojem bi mogli slobodno igrati nogomet, odlučili smo budućim naraštajima pružiti ono što je nama nedostajalo. I vlastitim smo sredstvima krenuli u ostvarivanje zadanog cilja - opisuje Potlaček i zahvaljuje svima koji su im pritom pomogli, a na prvome mjestu ističe pomoć koju su im pružili načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot i načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.

- Zahvaljujem i svim ostalim sponzorima koji su nesebično pomagali u svemo što je bilo potrebno, kao što je nabava stupova, ograda, zaštitne mreže i reflektora, kao i svim našim članovima udruge, mještanima, svim dobronamjernim prijateljima. Mnogi nisu vjerovali da ćemo uspjeti, a bilo je i ljubomore te inata, čak smo u jednom trenutku, na pola puta, gotovo i odustali. Ponovno me aktivirala skupina djece i mladih koji su danas okosnica malonogometne ekipe koja predstavlja naše mjesto i društvo - navodi Potlaček koji poziva drugu djecu i mlade da se uključe u rad udruge, posebice one koje zanima nogomet. 

Društvo svake godine organizira i malonogometni turnir, a u planu je i ženski malonogometni turnir.

- Prije nekoliko dana donacijom Općine Breznica uspostavljeno je i dječje igralište na veliko oduševljenje naših najmlađih, a igralište još moramo ograditi živom ogradom, posaditi drveće i napraviti park. Tim činom smo zaokružili poglavlje započeto prije 11 godina ali tu ne mislimo stati. Svjesni modernog doba i tzv. intenet generacija činimo sve da nam mladi budu aktivni kako bi sutra imali kvalitetno i zdravo društvo jer sport je karika u životu svakog pojedinca koja sigurno tome može doprinijeti - ističu u Društvu.

Galerija slika