Najavljene nove aktivnosti na razvoju elektroenergetskog sustava Foto: Grad Lepoglava

Najavljene nove aktivnosti na razvoju elektroenergetskog sustava

M.N./V.V. | 13.3.2020. u 13:35h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je u Lepoglavi koordinacijski radni sastanak s direktorom HEP ODS "Elektra Varaždin" Zdenkom Đulom.

Na sastanku kojem su nazočili i voditelji gradskih komunalnih službi te potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Milana Pavlekovića, razgovaralo se o planovima, aktivnostima i zahvatima širenja i rekonstrukcije niskonaponske mreže na području Grada Lepoglave.

Gradonačelnik Škvarić istaknuo je da je u gradskim planovima i projekcijama osigurati kvalitetnu opskrbu električnom energijom u svih 16 gradskih naselja.

- Želimo da sva kućanstva i poslovni subjekti na cijelom gradskom području imaju kvalitetnu i sigurnu opskrbu električnom energijom. U tom smo smislu zadovoljni provedbom kapitalnih investicija od strane HEP-a, no želja nam je da se taj investicijski ciklus nastavi i u narednom razdoblju - istaknuo je gradonačelnik Škvarić te predstavio gradske planove vezane za razvoj elektroenergetskog sustava te širenja mreže javne rasvjete na gradskom području.

U planu je Grada Lepoglave postavljanje kandelabersku javne rasvjete u Ulici hrvatskih pavlina na potezu od Borja do Slivara. Također u planu je rekonstrukcija niskonaponske mreže uz postavljanje javne rasvjete u Vinogradskoj ulici u Lepoglavskoj Vesi. Nadalje u planu je Grada proširenje javne rasvjete na području Višnjice te dovršetak rekonstrukcije niskonaponske mreže i nastavak postavljanja javne rasvjete u naselju Crkovec.

Direktor Đula potvrdio je da je u planovima HEP-a u 2020. godini provesti zahvate na rekonstrukciji niskonaponske mreže na području Sestranca i Crkovca te u naselju Breški i Vinogradskoj ulici u Lepoglavskoj Vesi. Istaknuo je i da je velikim ulaganjima u izgradnju najmodernije niskonaponske mreže riješen dugogodišnji problem opskrbe električnom energijom na području Višnjice.

- Ovakvi sastanci važni su kako bismo HEP-u ukazali na potrebne zahvate vezane za razvoja niskonaponske mreže na gradskom području, a za koje želimo da ih HEP uvrsti u svoje planove. Također, sastanke koristimo za koordinaciju aktivnosti, posebice kad je u pitanju širenje javne rasvjete na gradskom području - zaključio je gradonačelnik Škvarić.