Načelnik Svetog Đurđa darivao bebe: Za mladež izdvajaju oko 1.300.000 kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 22.12.2017. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sveti Đurđ u ovo predblagdansko vrijeme odlučila je iznenaditi brojne svoje sugrađane poklonima. Tim povodom je u srijedu načelnik općine Josip Jany darivao 22 bebe pa su novopečeni roditelji primili 500 kuna, poklon bon u ljekarni u vrijednosti od 300 kuna te bon u trgovini u vrijednosti od 200 kuna.

Uz to, novopečene majke dobile su i ilustriranu knjižicu te cvijet na dar dok su očevi dobili čokolade. Inače općina Sveti Đurđ izdvaja izdašna sredstva u svoje mještane pa tijekom prosinca načelnik Jany nije iznenadio samo one najmlađe već i školarce, studente te umirovljenike božićnim darovima.

- Općina više od jedne četvrtine proračuna ulaže u svoje mlade od njihova rođenja pa do završetka studiranja. U tu je svrhu ove godine izdvojeno oko 1.300.000 kuna. Pratimo ih kroz sport i kulturu te od iduće godine planiramo ta davanja povisiti - rekao je povodom podjele poklona roditeljima novorođenčadi, načelnik Josip Jany.

Naime, dodatnim izdvajanjem Općina će sljedeće godine majkama davati po 1.000 kuna gotovine za novorođeno dijete, povisit će se sufinanciranje vrtića s 450 kuna na 600 kuna, povisit će se sufinanciranje predškole s 250 kuna na 400 kuna. Općina će za školsku kuhinju učenicima plaćati polovicu iznosa dok će se pomoći roditeljima i u nabavci radnih bilježnica. Ni studenti, kojih u Općini ima 70- ak, neće biti zakinuti. I dalje će se nastaviti tradicija stipendiranja studenata s područja općine koji će dobiti po 1.000 kuna. Kao što je bilo do sada i dalje će umirovljenici dobivati poklon bonove za blagdane.

S druge strane, Općina ima u planu izgraditi dječji vrtić. To im je kapitalna investicija u vrijednosti većoj od milijun kuna, a projekt je kandidiran prema Ministarstvu ruralnog razvoja.

- Nadamo se da će nam se odobriti sredstva kako bismo čim prije krenuli u izgradnju dječjeg vrtića kojem je vrijednost oko 3.700.000 kuna, a ako nećemo proći na natječaju započet ćemo gradnju sredstvima iz općinskog proračuna – najavio je Jany, dodajući da više nema smisla čekati ni odugovlačiti.

Označeno u