Sastanak načelnika Nenada Horvatića s ugostiteljima s područja Općine

Načelnik Ljubešćice ugostiteljima s područja općine predstavio mjeru pomoći

| 11.12.2020. u 18:12h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić sastao se danas u sjedištu Općine s vlasnicima ugostiteljskih objekata s područja Općine Ljubešćica, a kojim je uslijed donošenja Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Varaždinske županije privremeno obustavljen rad.

Načelnik je predstavio ugostiteljima prijedlog Odluke o jednokratnoj potpori vlasnicima ugostiteljskih objekata na području općine Ljubešćica za ublažavanje negativnih posljedica izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 uzrokovana koronavirusom SARS-Co-2 koja je upućena na razmatranje i donošenje na 27. sjednicu Općinskog vijeća Općine Ljubešćica koja će se održati u ponedjeljak.

Odlukom su utvrđeni korisnici jednokratne potpore - gospodarski subjekti koji su obveznici poreza na potrošnju koji je ostvaren u ugostiteljskim objektima na području Općine Ljubešćica u 2020. godini. Potporu mogu ostvariti gospodarski subjekti koji su obveznici plaćanja poreza na potrošnju u Proračun Općine Ljubešćica i nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Ljubešćica na dan podnošenja zahtjeva.

Potpora se ostvaruje na temelju Javnog poziva kojeg raspisuje općinski načelnik, a koji se objavljuje na internetskoj stranici Općine (www.ljubescica.hr).