Na varaždinskom placu podijelili više od 4 tisuće jaja Foto: Krešimir Đurić

Na varaždinskom placu podijelili više od 4 tisuće jaja

| 24.3.2016. u 11:41h | Objavljeno u Našim krajem

Već treću godinu zaredom djelatnici Radija Sjeverozapad na varaždinskom su placu uoči Uskrsa svojim sugrađanima i slušateljima podijelili više od četiri tisuće jaja, a njihovoj akciji se ovog puta pridružila Varaždinska županija.

Paket od deset jaja zajedno s bojama, s djelatnicima Radija Sjeverozapad dijelio je i varaždinski župan Predrag Štromar.

- Nevjerojatno je kakva je gužva danas na našem placu, podijelili smo više od četiri tisuće jaja, a u pakete smo stavili i boje tako da domaćice mogu doma napraviti pisanice. Osim jaja podijelili smo i krumpri koji je donirao OPG Cafuk, a jaja smo po vrlo povoljnoj cijeni dobili od Lunete iz Ludbrega. Tu je i vino gospodina Kolenka, tako da su danas svi oni koji su došli na tržnicu, sigurno otišli zadovoljni - istaknuo je župan.

Akciju podjele jaja pokrenuo je 2014. Radio Sjeverozapad, s ciljem da se očuva tradicija ovoga kraja, ali i da se građanima na ovaj način čestitaju Uskrsni blagdani.

- Ideja je došla iz redakcije Radija Sjeverozapad, a krenula je 2014. godine kada smo podijelili 2014 jaja. Prošle godine smo podijelili 3500 jaja, a ove godine smo podijelili više od 4000 jaja. Ljudi su jako zadovoljni, jaja su podijeljena u rekordnom roku, a mi pokušavamo na taj način održati tradiciju bojenja jaja za Uskrs - rekao je direktor radija Sjeverozapad Enver Muminović.

Župan Štromar svim je žiteljima varaždinske županije poželio sretne uskršnje blagdane.

- Svim žiteljima naše županije želim da uskršnje praznike provedu sa svojim obiteljima, da se opuste i ne razmišljaju u poslu, već da uživaju u ovim danima. Neka malo razmišljaju o tome što je Uskrs i na koji način kvalitetno proživjeti ove dane i duhovno promisliti što ovaj blagdan za njih znači - poručio je župan.

DSC_8958.jpg

DSC_8963.jpg