Na sinoćnjoj aukciji slika u Breznici prikupljeno 22.000 kuna za stipendije

| 18.12.2016. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem

Na tradicionalnom predblagdanskom druženju ljubitelja likovne umjetnosti, autora djela i žitelja općine Breznički Hum, sinoć je u restoranu Francina u Breznici održana 5. aukcija slika. Tridesetak je djela s aukcije nastalo u svibnju na likovnoj koloniji koju je pohodilo 20-tak slikara s područja regije, Zagreba i okolice, a tema ovogodišnje aukcije bila je vezana uz 1700-tu obljetnicu rođenja Svetoga Martina biskupa - zaštitnika župe i općine Breznički Hum.

U kulturnom su dijelu programa sudjelovale grofica Lujza Erdodi, koja je svojim inspirativnim riječima podsjetila na potrebu međuljudskog zajedništva i dobrote, te kazivanjem stihova na kajkavštini pjesnikinja Ružica Kišur Črlenec, koja je pomogla ovu humanitarnu aukciju i stipendiranje studenata prodajom svojih zbirki pjesama "Otprti obluk". Kao i uvijek, i ovaj su puta tijekom aukcije prodane sve slike, te se sveukupno prikupljene 22 tisuće kuna.

Po završetku aukcije slika općinski načelnik Zoran Hegedić izrazio je zadovoljstvo zahvalivši sudionicima koji su darivanjem novčanih iznosa putem aukcijske prodaje postigli svrhu ove humanitarne aukcije, te je naglasio kako će novac ovogodišnje aukcije uvelike pomoći općinskom proračunu tijekom realizacije stipendiranja studenata s područja općine Breznički Hum.

Posebnu zahvalu načelnik je uputio gostima iz Popovače koji su svojim sudjelovanjem pokazali kulturno-umjetničku i prijateljsku poveznicu između Brezničkog Huma i grada Popovače, te predsjednici udruge Moslavački štrk Mariji Pukec Žigić i ravnateljici neuropshijiatrijske bolnice dr Ivan Barbot iz Popovače dr Marini Kovač i nihovim suradnicima, ali i svim žiteljima Brezničkog Huma uputio čestitke povodom Božića i Nove godine.