Muška B ekipa DVD-a Biškupec izborila nastup na vatrogasnoj olimpijadi u Austriji

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.10.2016. u 11:15h | Objavljeno u Našim krajem

Osvajanjem trećeg mjesta na 7. Državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske u Puli, muška B desetina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupec izborila je nastup na vatrogasnoj olimpijadi koja će se održati iduće godine u Villachu (Austrija).

U konkurenciji 54 odjeljenja u kategoriji vatrogasaca iznad 30 godina starosti ova je desetina izvrsnom vježbom i štafetom stekla pravo zastupanja Republike Hrvatske s još dvanaest ekipa iz ukupno šest kategorija.

DVD Biškupec na ovaj način nastavlja slavnu tradiciju koju je započela muška A desetina 1997. godine koja je kao državni prvak sudjelovala na vatrogasnoj olimpijadi u Herningu, (Danska).

Nakon njih državne prvakinje bila je ženska B desetina, koja je izborila nastup na vatrogasnoj olimpijadi u Ostravu (Češka) 2009. godine.

Na državnom vatrogasnom natjecanju u Puli, koje se održalo 1. listopada DVD Biškupec je ujedno bilo najzastupljenije vatrogasno društvo s ukupno 5 desetina, dvije muške i tri ženske.

Plasman na međunarodno natjecanju vatrogasaca od 9. do 16. srpnja sljedeće godine u Villachu, iz sjeverozapadne Hrvatske uz Biškupec stekla je jedino Javna Vatrogasna postrojba Grada Varaždina koja je u konkurenciji sedam desetina osvojila prvo mjesto.

U ženskoj A kategoriji su nastupile dvije desetine DVD-a Biškupec koje su zauzele 8. odnosno 14. mjesto, a u ženskoj B kategoriji od ukupno 41. odjeljenja ekipa DVD-a Biškupec zauzela 7. mjesto.

Da ovaj uspjeh nije slučajan, govori i podatak da je DVD Biškupec na gradskom natjecanju nastupio s ukupno osam desetina koje su se sve plasirale na županijsko natjecanje.

Prostorije DVD-a krase brojni trofeji s natjecanja, a tereni za uvježbavanje često su ispunjeni svim uzrastima vatrogasaca, od onih najmlađih, vatrogasnog podmlatka koji svoje uzore vide u roditeljima, do onih najstarijih koji svojim bogatim iskustvom vode vatrogasno društvo i čine okosnicu društva.

Uspjehu vatrogasaca iz DVD-a Biškupec i Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina čestitao je i gradonačelnik Goran Habuš koji će priredio prijem ekipa i voditelja u gradskoj vijećnici, sljedeći tjedan, 12. listopada.