Modernizacija cesta u punom jeku: U općini Petrijanec asfaltirane još tri ulice Foto: Općina Petrijanec

Modernizacija cesta u punom jeku: U općini Petrijanec asfaltirane još tri ulice

Varaždinske vijesti | 18.11.2020. u 16:15h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon produženja i sanacije nerazvrstanih cesta u Zelendvoru, koja je uslijedila nakon radova na kanalizaciji u sklopu Aglomeracije, Općina Petrijanec krenula je s projektiranjem i izradom troškovnika te prijavom na natječaj ostalih nerazvrstanih cesta. Riječ je o Ulici Matije Gupca i Vrtnoj ulici u naselju Majerje te o odvojku Ulice Braće Radić u Petrijancu, a ukupna dužina tih nerazvrstanih cesta je 1.100 metara.

Načelnik općine Petrijanec Željko Posavec ističe kako se čekalo da se završe radovi u sklopu Aglomeracije te da se dovede sva infrastruktura, kako bi se moglo krenuti sa završnim dijelom, a to je uređenje i asfaltiranje ulice.

opcina_petrijanec_asfaltiranje_06_-_majerje_3.JPG

- U Vrtnoj ulici u Majerju koju sad asfaltiramo prošle smo godine napravili vodovodnu mrežu, kanalizacijska je bila već napravljena i te su ulice sada potpuno opremljene – rekao je Posavec.

Projekt sanacije i modernizacije cesta prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice te je odobreno sufinanciranje od 100 tisuća kuna. Općina Petrijanec provela je postupak jednostavne nabave prilikom kojeg je za izvođača radova izabrana tvrtka Colas. Vrijednost projekta je 464.000 kuna s PDV-om za sve tri nerazvrstane ceste, uključujući pripremne, zemljane i asfalterske radove.

opcina_petrijanec_asfaltiranje_09_-_majerje_8.JPG

- Mojim stupanjem na dužnost napravili smo selekciju svih nerazvrstanih cesta i nakon što smo vidjeli stanje, napravili smo plan i veliku većinu njih geodetski pravilno ucrtali. U međuvremenu nam je odobren još jedan projekt sanacije nerazvrstanih cesta, a radi se o ostalim cestama koje su trenutno šljunčane. Riječ je o odvojku Zelendvorske ulice u Petrijancu, o Novoj ulici u Petrijancu, spoju Ulice Braće Radić u Strmcu Podravskom s državnom cestom, gdje nam je također odobreno 100 tisuća kuna. S dijelom tih cesta gdje je napravljena kanalizacija krenut ćemo ove godine, a vjerujem da ćemo završiti sa sanacijom do proljeća 2021. – pojasnio je načelnik.

Riječ je o cestama u naseljenom ili djelomično naseljenom području stambene namjene koje su do sada bile šljunčane.

- Ljudi ovdje žive 15-20 godina, a zahvaljujući prije svega prijavama na razne natječaje, vodstvo Općine Petrijanec je uspjelo i u tim ulicama znatno podići komunalni standard - priopćili su iz Općine.