Ministrica Murganić u Toplicama obišla radove na senzornoj dvorani u Dječjem vrtiću Tratinčica Foto: Grad Varaždinske Toplice

Ministrica Murganić u Toplicama obišla radove na senzornoj dvorani u Dječjem vrtiću Tratinčica

Varaždinske vijesti | 22.11.2018. u 12:29h | Objavljeno u Našim krajem

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić jučer je posjetila i Varaždinske Toplice gdje je predvodila radni sastanak Središnjeg odbora Zajednice žena "Katarina Zrinski", a obišla je i radove u gradskom Dječjem vrtiću "Tratinčica".

U Dječjem vrtiću „Tratinčica“, ministrica je razgledala kako napreduju radovi na uređenju senzorne dvorane, jedinstvenog projekta koji se dijelom sufinancira sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Naš rad, želja i potreba za otvaranjem senzorno integracijske dvorane u redovnom radu odgojno obrazovnog procesa Dječjeg vrtića „Tratinčica“ temelji se na radu s djecom redovne krivulje razvoja, bez odstupanja i samom prevencijom. Iz tog smo razloga smatrali bitnim dvoranu koju smo dobili na korištenje od našeg osnivača Grada Varaždinskih Toplica, opremiti najsuvremenijom opremom koja potiče razvoj i stimulaciju što više osjetilnih područja. Tako će dvorana biti namještena mekanim plohama za hodanje, penjalicama, vrtuljcima, terapeutskim loptama i ogledalima, kako bismo djeci pružili pune podražaja koje, nažalost, današnje generacije zbog suvremenog „sjedilačkog“ načina života i sve većoj prisutnosti ekrana svih vrsta, više nemaju priliku doživjeti – pojasnila je Linda Novačić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“.

Prije razgleda radova, na radnom sastanku Središnjeg odbora Zajednice žena "Katarina Zrinski", ministrica Murganić je članice izvjestila o aktivnostima Vlade. 

- Mi smo zajednica političke organizacije i imamo svoju ulogu kao dužnosnice, kao zastupnice i kao članice raznih tijela na lokalnoj razini. Razgovarale smo o tome što je Vlada Republike Hrvatske za vrijeme svog mandata učinila, koji su programski zadaci na Vladi i na koji način te stvari možemo prezentirati građanima, budući da smo mi predstavnice iz svih županija i gradova. S druge strane želimo biti u kontaktu s građanima i njihova razmišljanja, stavove i potrebe prenijeti na državnu razinu, odnosno na državnu vlast. Činjenica je da činimo respektabilnu snagu i brojku te da se nakon ovog saziva više neće moći razmišljati o ozbiljnim političkim garniturama izvršne vlasti na svim razinama bez žena – istaknula je tom prigodom ministrica.

- Od kada je osnovana Zajednica žena „Katarina Zrinski“ i od kada su žene zauzele svoje pozicije u društvu, sredinama iz kojih dolaze i u stranci, baš kao što je to u obiteljima, da je HDZ postala najjača stranka u Hrvatskoj. Zahvaljujem svima koji nas podržavaju i prate te podupiru naš rad – dodala je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Županijske organizacije Zajednice žena „Katarina Zrinski“.

Proslava okrugle obljetnice Županijske organizacije Zajednice žena „Katarina Zrinski“ potom se preselila na Veliku scenu varaždinskog HNK-a, gdje je održan humanitarni koncert pod nazivom „Vječne melodije“.

Galerija slika