OŠ "Gustav Krklec" Maruševec

Maruševec: Vijećnici jednoglasno za sufinanciranje nabave radnih bilježnica osnovnoškolcima

| 12.7.2017. u 10:15h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Općine Maruševec na jučerašnjoj su prvoj radnoj sjednici u novom sazivu jednoglasno donijeli odluku o sufinanciranju nabave radnih bilježnica za učenike Osnovne škole „Gustav Krklec“ Maruševec za školsku godinu 2017./2018.

- Temeljem iskustava Županije koja daje besplatne udžbenike te pojedinih općina, odlučili smo da će i Općina Maruševec svojim osnovnoškolcima osigurati radne bilježnice za iduću školsku godinu. U proračunu je u tu svrhu osigurano 157.000 kuna, a škola će preko nakladnika naručiti 3.240 komada radnih bilježnica. Vjerujemo da ćemo ovim potezom barem malo pomoći njihovim roditeljima - obrazložio je načelnik Damir Šprem (HNS) vijećnicima.

Naknada zamjeniku

Vijećnici su jednoglasno donijeli i odluku o određivanju naknade za rad načelnika za razdoblje u kojem je dužnost obnašao bez zasnivanja radnog odnosa te odluku o naknadi za rad zamjenika načelnika koji dužnost obnaša bez zasnivanja radnog odnosa. Načelnik Šprem će tako primiti 3.500 kuna naknade za razdoblje od 8. do 30. lipnja, dok će mu načelnička plaća iznositi oko 7.600 kuna neto. Što se pak tiče naknade od 3.000 kuna koju će primati zamjenik načelnika Mario Klapša (SDP), HDZ-ov je vijećnik Dragutin Kišić napomenuo kako će je on morati dobro opravdati.

- To je izuzetno lijep iznos naknade te se nadam kako će se zamjenik svojski potruditi da je opravda - primijetio je Kišić, na što je načelnik Šprem kazao da je uvjeren da hoće dodavši kako zamjenik nema ni službeni mobitel.

Inače, oporbeni vijećnici tijekom aktualnog sata nisu „štedjeli“ novoizabranog načelnika Šprema i njegovog zamjenika Klapšu, ali i predsjednika vijeća Josipa Špoljara (nezavisni). Kišić je od načelnika zatražio da mu ukratko pojasni viziju daljnjeg razvoja općine.

- Svi projekti započeti za mandata bivšeg načelnika Ivana Šagija i prošlog saziva vijeća idu dalje. Dakle, nastavlja se modernizacija nerazvrstanih cesta, obnova župne crkve, a krajem godine na natječaj za energetsku obnovu javnih objekata planiramo prijaviti projekte društvenih domova koji još nisu energetski obnovljeni. Usto, ide zacjevljenje u Jurketincu, nastavlja se zamjena električnih stupova, a nadam se da ćemo iduće godine konačno ići i u rješavanje ceste koja vodi prema PŠ Druškovec - pobrojao je Šprem dodavši da se nada i skorom početku radova na uređenju groblja u Maruševcu.

- Prema troškovniku, radovi su vrijedni 890.000 kuna s PDV-om, nadamo se i sufinanciranju no vidjet ćemo hoćemo li ga dobiti - naveo je Šprem dodavši da će zajednički raditi i na projektima. Općini je inače nedavno prošao 10.000 eura vrijedan projekt za Čiselsku nedelu, a koji je kandidirala Općina Maruševec zahvaljujući kontaktima Kuburaške udruge Maruševec sa slovenskom općinom Rogatec s kojom će se Općina Maruševec i pobratimiti u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Čiselske nedele.

O dvorcu Maruševec

HSS-ov Marijan Fatiga od predsjednika je vijeća pak zatražio informaciju pregovara li se s vlasnicima dvorca Maruševec. Špoljar mu je odgovorio da se nakon skorog sastanka s upraviteljicom dvorca nadaju i sastanku s grofom Pongratzom.

- Na konstituiranju 1. MO bilo je riječi oko zatrpavanja puteva, tako da ćemo s njime najprije pokušati riješiti te prioritete, a zatim slijede dogovori oko eventualnog razvoja turističke djelatnosti. Vidjet ćemo njihov stav oko nekih neriješenih pitanja - pojasnio je Špoljar, dok je načelnik Šprem dodao da će od grofa zatražiti micanje ograde oko dvorca.