Maruševec dobio proračun u iznosu od 13,2 milijuna kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem

Većinom glasova općinski vijećnici Općine Maruševec u srijedu su prihvatili proračun za iduću godinu koji je planiran u iznosu od 13,2 milijuna kuna. U njemu su, pojasnio je vijećnicima načelnik Ivan Šagi (HSS), predviđena i sredstva za uređenje nerazvrstane ceste u Druškovcu te za projekt SRC-a "Iva" u Donjem Ladanju za koja se nadaju privući sredstva iz ministarstava i fondova EU.

- Što se tiče rashodovne strane, djelomično su prihvaćeni i amandmani vijećnika te su osigurana i sredstva za poljoprivrednike i poduzetnike - kazao je Šagi na što je HDZ-ov Vladimir Kolarić podsjetio da je već ranije dogovoreno održavanje tematske sjednice upravo na temu razvoja poduzetništva.

I dok su pojedini vijećnici pritom ponovno potegnuli pitanje Poduzetničke zone Selnik i potrebe da se poradi na dolasku prvih investitora, nezavisni vijećnik Josip Špoljar prigovorio je pak što su i ove godine, kao i proteklih, u proračun ugrađene pomoći od države koje se ne ostvaruju. Sličnog je mišljenja bila i SDP-ova Andreja Lepen.

- Prenapuhani su iznosi pomoći od države. Ipak, zadovoljna sam što su prihvaćeni moji amandmani da se osiguraju sredstva za poljoprivrednike, poduzetnike i turističku promociju jer se samo tako okrećemo razvoju općine - naglasila je Lepen.

U sklopu prošlotjedne sjednice vijećnici su većinom glasova prihvatili i prvi ovogodišnji rebalans proračuna. On je s prvotno planiranih 12,7 milijuna kuna smanjen na svega 7,4 milijuna kuna.

- Od državnih institucija nismo uspjeli izlobirati više sredstava za naše projekte zbog čega smo morali brisati određene stavke koje smo očekivali - naveo je Šagi.

Premda se HNS-ov Stjepan Klen donekle složio s načelnikom dodavši da je to i realno obzirom na situaciju na državnoj razini u proteklih godinu dana, Lepen je podsjetila kako je ona u ožujku ove godine smijenjena s mjesta predsjednice vijeća kako bi novi predsjednik Dragutin Kišić (HDZ) kod državne vlasti lobirao za sredstva za projekte.

- Kao i ja, na tu ste funkciju izabrani da svojim utjecajem lobirate za sredstva, no vi kolega niste ništa odradili! Sada se izvlačite na Vladu, no treba hodati na sastanke, razgovarati s ljudima i informirati se. Koalicija HDZ-HSS ponovno spava zimski san! - oštra je bila Lepen.

Kišić je njene kritike ocijenio kao početak predizborne kampanje.

- Lobirali smo i pokrenuli određene inicijative. Vidim da imate velike apetite i predlažem da tu energiju usmjerite na predstojeće lokalne izbore! Zamjenica ste direktora AZRA-e i općinska vijećnica, brani li vam netko da se angažirate i pomognete općini umjesto da dijelite lekcije - uzvratio je Kišić Lepen, na što mu je ona odvratila da to i radi.

- Kolega, ja već obavljam vaš posao. To nije predizborna kampanja već činjenice - poručila mu je SDP-ovka.