Marijanu Škvariću uručena zahvalnica za doprinos u radu Udruge dragovoljca i veterana Ivanec Foto: UDVDVR Ivanec

Marijanu Škvariću uručena zahvalnica za doprinos u radu Udruge dragovoljca i veterana Ivanec

Varaždinske vijesti | 4.6.2019. u 17:49h | Objavljeno u Našim krajem

Na prijemu održanom u uredu gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, vodstvo Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec uručilo mu je Zahvalnicu za nesebični doprinos u radu i ostvarivanju ciljeva Udruge. U uvodnom dijelu Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač podsjetio je kako u članstvu ima puno hrvatskih branitelja s područja Grada Lepoglave, aktivnih u provedbama brojnih aktivnosti udruge.

- Što se tiče dodjele priznanja, mi u Ogranku Ivanec nemamo baš običaj često ih dodjeljivati. U 20-godišnjem djelovanju Ogranka Ivanec dodijelili smo ih tek u dva navrata, a kada se to dogodi trudimo se da ih dodijelimo ljudima koji nam istinski pomažu, ljudima koji cijene naš rad, nadasve onima koji cijene hrvatske branitelje, što se manifestira praktički već od samog pozdravljanja na cesti. Upravo je gradonačelnik Škvarić jedan od njih i to je razlog što smo donijeli odluku da mu se zahvalimo na ovaj skroman način. Mi koji smo i u županijskim vodstvima, gdje dobivamo širu sliku, sa sigurnošću možemo reći da gospodin Škvarić spada u sam vrh čelnih ljudi lokalnih jedinica naše županije po pomaganju rada braniteljskih udruga - istaknuo je Cikač, te naveo kako je UDVDR Ogranak Ivanec u počecima svog djelovanja puno radio i na prostoru Grada Lepoglave, bio jedan od inicijatora izgradnje spomen križa na lepoglavskom groblju, pomagao kod izgradnje spomen obilježja Stjepanu Križancu u Višnjici, puno radio s hrvatskim braniteljima s područja Lepoglave, što radi još i danas, no s obzirom na kvalitetan rad lepoglavske udruge više ne postoji potreba za pojačanim angažmanom.

- Zaista sam počašćen i moja je velika radost što primam ovo priznanje. Mi imamo svoje dužnosti i moramo funkcionirati tako da jedni drugima pomognemo, a vi imate jedan poseban status. Jer ako ste imali hrabrosti stati na branik Domovine kada je bilo najteže, a sada sudjelujete u stvaranju boljitka za naše Hrvatske, te lokalne sredine, onda je najmanje što kao gradonačelnik mogu napraviti je to da Vam pomognem - rekao je Škvarić.

Potom je član predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, pripadnik Tigrova Milan Ribić iz Lepoglave, gradonačelniku Škvariću uručio Zahvalnicu za pomoć u radu udruge. Dopredsjednik ivanečkog Ogranka Željko Đurin u nastavku je razgovora Škvarića pobliže upoznao s dva velika projekta koja se trenutno provode. Jedan od njih je snimanje dokumentarnog filma o ulozi građana sa širih područja Ivanca i Lepoglave, Bednje, Maruševca, Klenovnika i Donje Voće u Domovinskom ratu. Taj je projekt Škvarić pohvalio te ponudio pomoć u njegovoj realizaciji rekavši kako je to jako pohvalno, te da bi se u njega trebali uključiti svi gradovi i općine s područja bivše Općine Ivanec.

Isto tako, Đurin je gradonačelnika Škvarića upoznao i s projektom „Domovinski rat – Istina o slobodi“, kojeg provodi educirani tim Ogranka po školama našeg područja pa i šire, upoznavši ga kako je jedno od njih bilo u školi u Kamenici, a ovaj ciklus predavanja bit će okončan u srijedu u višnjičkoj Osnovnoj školi Izidora Poljaka. Na kraju prijema izražena je još jednom zahvala gradonačelniku Škvariću na velikoj pomoći i osobnom angažmanu i pomaganju rada svih braniteljskih udruga, koje čuvaju uspomenu na Domovinski rat.

udvdr_ivanec_prijem_škvarić_19_3.jpg