Maraton Kreidleru potpisani ugovori za projekt "Želim voziti bicikl"

Napisao/la: -
Dragan Mihalec (Beciklin), Marijan Kostanjevac (Vinica), Vladimir Kurečić (Petrijanec) Siniša Jenkač (Novi Marof), Anđelko Bošnjak (OŠ Novi Marof), Dubravko Banek (UK Varaždin) potpisali ugovore o financiranju projekta Dragan Mihalec (Beciklin), Marijan Kostanjevac (Vinica), Vladimir Kurečić (Petrijanec) Siniša Jenkač (Novi Marof), Anđelko Bošnjak (OŠ Novi Marof), Dubravko Banek (UK Varaždin) potpisali ugovore o financiranju projekta Foto: Martin Novosel

Biciklističkom klubu Maraton Kreidleru odobren je projekt "Želim voziti bicikl" koji će učiti djecu osnovnih škola na području Novog Marofa, Vinice, Petrijanca i Cestice o sigurnoj vožnji biciklom u prometu.

Za izvršenje projekta bilo je potrebno 100 tisuća kuna. Od Ministarstva znanosti i obrazovanja su dobili 50 tisuća kuna, a ostatak novca sufinancirat će Grad Novi Marof, Općina Vinica, Općina Petrijanec, Općina Cestica, OŠ Novi Marof, Beciklin trgovina bicikla i Udruga kineziologa Varaždin. U kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu potpisani su ugovori s predstavnicima općina i drugih organizacija za financiranje preostalih 50 tisuća kuna.

-Meni je to jedan od najsretnijih dana moje biciklistčke karijere. Želimo da projekt stvarno uspije i zaživi. Ja ovaj projekt već četiri godine provodim u Osnovnoj školi u Vinici i dvije godine smo bili županijski prvaci u natjecanju "Sigurno u prometu" -rekao je Branimir Štimec, trener u BK Maraton Kreidleru i jedan od nositelja projekta.

-Ovaj projekt služi da educiramo našu djecu vožnji bicikla i pravilima ponašanju u prometu. To je vrlo važno jer svaki dan se srećemo s djecom koja ne rezmišljaju kako se treba ponašati u prometu. Zato treba obratiti na sigurnost djece u prometu, posebice njihove vlastite sigurnosti - rekao je Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa koji je potpisao ugovor i donirao 10 tisuća kuna projektu.

Projekt se sastoji od tri faze. Prva faza je uvrštavanje projekta u školski kurikulum, provedba anketnih upitnika i animacija učenika, suradnja s nadležnim institucijama (rujan-prosinac). Druga faza je obuka, natjecanja i bicikliranja (siječanj – lipanj), a u ovoj fazi bi polaznici polagali biciklistički ispit sukladno odluci Ministarstva, a prema Programu osposobljavanja za upravljanje biciklom, dok bi se najbolji polaznici natjecali na natjecanju „Sigurno u prometu“ preko školskih i međuškolskih natjecanja te sudjelovanja na biciklističko-prometnom kampu, a na kraju bi se održala biciklijada za sve zainteresirane sudionike projekta (roditelji, nastavnici, vanjski suradnici i dr.) Treća faza uključuje afirmaciju roditelja, lokalne samouprave, nastavnika za osnivanje biciklističkog kluba.

Martin Novosel

Novinar

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.