Malo kiše, ali puno cvijeća na otvorenju ludbreškog sajma cvijeća Flora Centrum Mundi

Iva Havaić | 5.5.2017. u 18:21h | Objavljeno u Našim krajem

Veći broj izlagača, njih gotovo 130, obilježava ovogodišnji ludbreški sajam cvijeća poznatiji kao Flora Centrum Mundi, koji je otvoren danas u poslijepodnevnim satima, a traje do nedjelje.

Posjetitelji i ove godine imaju priliku razgledati i kupiti najljepše primjerke balkonskog, ukrasnog i sobnog cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, crnogorice, sadnica, lončanica i trajnica, a predstavili su se i umjetnički obrti.

- Prvi vikend svibnja tradicionalno je vrijeme za sve nas u Ludbregu za Sajam cvijeća koji naš središnji trg, ali i park ispred dvorca ispuni šarenilom boja i ljepotom cvijeća. Ludbreški kraj poznat je po cvjećarstvu, a dugotrajnost održavanja ove manifestacije, njezino kontinuirano širenje i porast broja posjetitelja svjedoče da je cvjećarstvo i važna gospodarska grana - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić, koji je sajam i otvorio.

Tijekom tri dana trajanja manifestacije, uz bogatu ponudu cvijeća, program je upotpunjen i izložbom bonsaija, hortenzija te izložbom čajeva, začinskog i aromatičnog bilja. Također se održava i bogat kulturno-umjetnički program, odnosno onaj dio kojeg kiša neće uspjeti pokvariti.

Na otvorenju sajma cvijeća Flora Centrum Mundi bilo je i predstavljanje aplikacije Vision One. Voditelj marketinga i prodaje tvrtke Vision Team Danijel Botić istaknuo je da aplikacija korisniku nudi mogućnost pregleda kompletnih vijesti, manifestacija, smještaja, gastronomske ponude, turističke ponude, znamenitosti, suvenirnica, brošura, galerija, kontakta, društvenih mreža i poveznica o pojedinom gradu

Označeno u
Galerija slika