Ludbreški badmintonaši osnovali klub „Centrum Mundi“ Foto: Dražen Vađunec

Ludbreški badmintonaši osnovali klub „Centrum Mundi“

J.Š./Varaždinske vijesti | 25.5.2018. u 18:25h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg bogatiji je za još jednu sportsku udrugu – Badminton klub „Centrum Mundi“. Nakon četiri godine rada rekreativne sekcije kroz koju je prošlo 70-ak rekreativaca, prošlog je vikenda sazvana osnivačka skupština koja je donijela odluku o osnivanju Kluba.

Naziv Centrum Mundi upućuje na legendu o Centru svijeta kojom se Grad Ludbreg diči. Donesen je statut Kluba te imenovano vodstvo. Za predsjednika je izabran Milivoj Dretar koji je dosad vodio rekreativnu sekciju, Nenad Levanić postao je tajnik, a u Upravni odbor imenovani su još Suzana Barić, Hrvoje Premec i Alen Požgaj. Imenovan je i tročlani Nadzorni odbor te voditelji A i B sekcije.

- Ponosni smo što smo osnovali naš Klub, to je još jedan dokaz bogate sportske povijesti Ludbrega i okolice. Badminton se prije igrao na igralištu, po ulicama, preko ograda kao čista rekreacija i zabava, iako je riječ o prilično zahtjevnom dvoranskom sportu koji je, iza nogometa, drugi najpopularniji sport u svijetu. Odsad će naši članovi imati logističku pomoć kod prijave na turnire i treninge. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našem Centrumu - rekao je predsjednik Dretar.

Članove osnivačke skupštine u ime Grada Ludbrega pozdravio je Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća. Čestitao je na osnivanju Kluba i poželio sreću na budućim turnirima. Članstvo se popunjava igračima i igračicama iz Ludbrega, Jalžabeta i Preloga, a poziv vrijedi za sve. Centraši su već najavili da će krenuti na turnire u susjedstvu pa će se za njih još čuti.

Označeno u