Ludbregu nagrada za najbolji projekt lokalne i područne samouprave za sigurnost zajednice Foto: Grad Ludbreg

Ludbregu nagrada za najbolji projekt lokalne i područne samouprave za sigurnost zajednice

Varaždinske vijesti | 11.12.2018. u 19:39h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatska velika nagrada sigurnosti dodjeljuje se pojedincima, tvrtkama, organizacijama i lokalnoj zajednici za značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske, a u 2018. godini u kategoriji Najbolji projekt lokalne i područne (regionalne) samouprave za sigurnost zajednice pobjednik je Grad Ludbreg za projekt "Siguran Ludbreg".

Projekt “Siguran Ludbreg” provodi se dvije godine, a fokusiran je na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu. Grad je istraživao ponašanje sudionika u prometu, izradio bazu podataka, organizirao edukativne radionice za mlade vozače i slično. Posebna pozornost usmjerena je na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, koje podučavaju o ponašanju u prometu, dok roditelje i širu javnost educiraju o važnosti njihovog postupanja kao sudionika u prometu. Projekt je omogućio da sama djeca postanu zaštitni faktor u prometu za druge.

Nagradu je prošlu srijedu u Zagrebu primio Dubravko Bilić, gradonačelnik Grada Ludbrega, a uručio ju je dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole.

- Sigurnost građana mora biti na prvom mjestu. Drago mi je što kroz male i velike projekte uspješno radimo na povećanju sigurnosti. Uložili smo znatna financijska sredstva kako bismo cijeli sustav unaprijedili, a u svemu tome imamo i projektne partnere među kojima su osnovna i srednja škola i Zajednica tehničke kulture jer vjerujemo da učenje mora početi od najmanjih – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nagradu dodjeljuje žiri u sastavu: predsjedavajući prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb; izv.prof. dr.sc. Valentina Kranželić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu; dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu; novinarka Ana Raić-Knežević; izv. prof.dr.sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu i Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a

Za 2018. godinu na natječaju za Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti bilo je nominirano ukupno 46 pojedinaca i organizacija u 11 kategorija.