LJUBEŠĆICA Otvoreno novo dječje igralište vrijedno 80.000 eura

VV | 2.8.2024. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Ljubešćici je danas u blizini tenis terena na radost i oduševljenje mališana iz Dječjeg vrtića LEPTIRIĆ otvoreno novo dječje igralište, a sve povodom Dana općine. Projekt pod nazivom “Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Ljubešćica” započeo je još 2022. godine izradom projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega je projekt prijavljen na natječaj raspisan od strane LAG- a PRIZAG.

Nakon Odluke o dodjeli sredstava, sklopljen je Ugovor o financiranju projekta s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, proveden je postupak nabave, odabran je izvođač radova. Izvođač radova je ALVIN, obrt za graditeljstvo iz Ljubešćice, vl. Alvina Barjaktarevića, a vrijednost radova iznosi 80.000,00 eura.

Kroz EU projekt putem LAGa PRIZAG osigurano je 32.500,00 eura a ostatak sredstava Općina je osigurala iz svog Proračuna. Obuhvat zahvata je 1000 m2, površina na kojoj je lijevana guma je 185m2 te igrala koja su namijenjena djeci od 2 do 12 godina.

- Ovim putem se zahvaljujemo i tvrtci KAMING d.d. iz Ljubešćice koja je donirala dio nasipnog materijala kako bi se izgrađeno dječje igralište visinom što bolje uklopilo u budući kompleks ZONE CENTRALNIH SADRŽAJA u kojem će se nalaziti brojni sadržaji (Dom zdravlja i ljekarna u Ljubešćici, dvije stambeno-poslovne zgrade, sportski sadržaji, pristupna cesta s pripadajućim parkiralištima i dr.) - priopćili su iz Općine dodajući da se izgradnjom društvene infrastrukture u ruralnim područjima stvaraju preduvjeti za poticanje društveno-gospodarskog rasta i zaustavljanje negativnog depopulacijskog trenda te poticanje procesa demografskog oživljavanja ruralnog područja.

- Ovim putem obavještavamo sve koji će koristiti dječje igralište da je prostor pod videonadzorom te molimo za poštivanje postavljenih znakova i pažljivo korištenje prostora kako bi se igralište sačuvalo i za buduće generacije.

Galerija slika