Lepoglavi 250.000 kuna za sanaciju klizišta u Žarovnici i Gornjoj Višnjici

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.6.2018. u 11:43h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je Gradu Lepoglavi 250.000 kuna za sanaciju dvaju klizišta na gradskom području. Riječ je o klizištu u naselju Galović u Žarovnici za koje je dobiveno 140.000 kuna dok je za klizište u naselju Višnjička Ves u Gornjoj Višnjici dobiveno 110.000 kuna.

Gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je na prigodnoj svečanosti održanoj u Maruševcu, u nazočnosti potpredsjednika vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, ugovor o dodijeli navedenih sredstava. Tim je povodom rekao da su posljednjih godina imali velikih problema zbog nastanka klizišta koja su na području grada prouzročila velike štete i probleme građanima.

- Grad Lepoglava je u okviru svojih mogućnosti, u uvjetima na pola smanjenih proračunskih prihoda, krenuo u sanaciju koja je zahtijevala velika ulaganja. Sami i uz pomoć naših partnera uspjeli smo sanirati većinu klizišta. Ministarstvo je s potpredsjednikom vlade Predragom Štromarom, prepoznalo potrebe jedinica lokalne samouprave u kojima su se klizišta pojavila i prouzročila velike štete te nam je pružilo potrebnu pomoć – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Sanacija klizišta u Žarovnici i Gornjoj Višnjici trebala bi započeti uskoro. Naime, već su odabrani izvođači radova te su izvršene pripreme za početak radova.

Ukupan trošak sanacije ovih dvaju klizišta je 295.692,63 kuna. Sanacija klizišta u Žarovnici, koju će izvesti tvrtka Enigma, iznosi 169.604,38 kuna od kojih je 140.000 kuna osigurano iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dok će ostatak sredstava osigurati Grad Lepoglava.

Sanacija klizišta u Gornjoj Višnjici koštat će 126.088,25 kuna od čega je 110.000 kuna stiglo također iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak će osigurati Grad. Radove u Gornjoj Višnjici izvest će tvrtka TTG.