Lepoglava:Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač izabran na dužnost u Skupštinu europskih regija

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.4.2019. u 08:25h | Objavljeno u Našim krajem

Protekla tri dana u švedskom gradu istoimene regije Örebro održano je proljetno zasjedanje Skupštine europskih regija, najveće neovisne mreže regija u široj Europi koja okuplja regije iz 35 zemalja - od Norveške do Turske i od Rusije do Portugala. Skupština europskih regija prisutna je svugdje na europskom kontinentu, unutar i izvan Europske unije.

Varaždinska županija u članstvu Skupštine europskih regija sudjeluje od 2001. godine, a od prošle godine župan Varaždinske županije Radimir Čačić predsjeda Odborom za kulturu, obrazovanje i mlade te je član Izvršnog odbora, najvišeg upravljačkog tijela Skupštine europskih regija osiguravajući tako direktan utjecaj Varaždinske županije u tijelima odlučivanja.

Plenarna sjednica u Švedskoj sastojala se od dva dijela. Prvi je dio bio rezerviran za izvješća o dosadašnjem radu odbora koji djeluju u sastavu Skupštine, a drugi je bio koncipiran oko izbora za upražnjena mjesta u sklopu Skupštine.

Upravo je u tim izborima sudjelovao i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je jednoglasnom odlukom imenovan na dužnost Predsjednika pododbora za mlade koji posredno surađuje direktno sa Skupštinom europskih regija, ali i Regionalnom mrežom mladih Skupštine europskih regija koja u svojem članstvu okuplja mlade iz 50 regija te 25 zemalja i kao takva jedna je od najvećih otvorenih platformi koja utječe i poboljšava lokalnu, regionalnu i europsku politiku za mlade te služi kao forum za razmjenu iskustava i dobrih praksi rada s mladima.

Imenovanje Hrvoja Kovača na ovu visoku funkciju u najvećoj europskoj mreži regija veliko je priznanje samo po sebi, a predstavlja i najviše političko imenovanje jednog Lepoglavčana kad se gledaju europske institucije i organizacije. Mandat Kovaču traje dvije godine uz mogućnost reizbora ili novog napredovanja.

- Zahvalan sam svim delegatima i predstavnicima europskih regija koji su na plenarnu sjednicu stigli iz čak 17 zemalja Europe i dali mi svoj glas kao i Varaždinskoj županiji na podršci da ju predstavljam u Skupštini europskih regija. Ovo nije samo potvrda moje osobne angažiranosti u sektoru mladih već i svog iskustva kojeg zajedno s mladima nosim iz Grada Lepoglave i Varaždinske županije. Svaka mlada osoba s kojom sam razgovarao, surađivao i zajedno s njom stvarao nešto dobro i korisno za mlade svih ovih godina utkala je dio sebe u mozaik tog iskustva koje je bilo potrebno za moju kandidaturu – kazao je Kovač po povratku iz Švedske.

Označeno u