Lepoglava: uz uređeni vodotok rijeke Bednje uredit će se i šetnica Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: uz uređeni vodotok rijeke Bednje uredit će se i šetnica

VV | 25.4.2020. u 13:24h | Objavljeno u Našim krajem

Na području vodotoka rijeke Bednje u neposrednoj blizini centra Lepoglave u budućnosti ne bi trebali gledati vatrogasce koji se bore s poplavama već građane koji uživaju u šetnji.

Naime, s početkom godine započeli su intenzivni radovi na uređenju korita rijeke Bednje i okolnog područja koje Grad Lepoglava planira urediti u šetnicu.

- Zahvaljujem Hrvatskim vodama koje su prepoznale problematiku i u suradnji s Gradom Lepoglavom provode ovaj projekt koji uz sprječavanje poplava i uređenje vodotoka ima, za nas u Gradu Lepoglavi, vrlo važnu ekološku komponentu. Naime, želimo da to područje bude u funkcijigrađana te da ga koriste za rekreaciju u zdravom prirodnom okruženju. S namjerom da oplemenimo taj prostor nabavili smo 200 mladih stabala vrbe, topole i hrasta lužnjaka te ih ovdje zasadili – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova na uređenju korita rijeke Bednje u Lepoglavi te područja na kojem su zasađena mlada stabla. Učinio je to na sam Dan planeta Zemlje kako bi ukazao na potrebu očuvanja prirodnog okoliša, a što je Grad Lepoglava dosad i činio.

- Prijašnjih smo godina na Dan planeta Zemlje, u suradnji s Pčelarskom udrugom Čmalico, dijelili sadnice medonosnih stabala, a što ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije nismo mogli učiniti. No to nas nije spriječilo da područje Grada Lepoglave oplemenimo s novim stablima – pojasnio je gradonačelnik Škvarić.

Nedavno su tako mlada stabla zasađena i uz uređeno korito potoka u centru Višnjice gdje također traju radovi koji imaju za cilj uređenje korita rijeka i potoka na cijelom gradskom području. Radove u suradnji s Gradom Lepoglavom provode Hrvatske vode.

Označeno u