Lepoglava uvela središnje mjesto za informiranje građana oko korona virusa

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.3.2020. u 10:46h | Objavljeno u Našim krajem

Obzirom na to da sve više informacija građanima o stanju s korona virusom dolazi putem nebrojenih kanala od kojih su neki neprovjereni ili puni krivih, netočnih i nepotpunih informacija, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave na službenoj je web stranici grada Lepoglave osigurao središnje on-line mjesto sa svim relevantnim informacijama koje se tiču građana lepoglavskog gradskog područja, a vezane su upravo za korona virus.

- Ovime nastojimo smanjiti paniku, prevenirati širenje krivih i koji puta zlonamjernih informacija koje nepotrebno zbunjuju građane i samo podižu razinu straha. Pravodobnim i točnim informacijama možemo pomoći građanima kako da se najbolje pripreme za planirane aktivnosti i upute daljnje borbe s koronom. Pojedinačnih je upita i telefonskih poziva sve više pa je ovo sasvim logičan korak u pravom smjeru – kazao je načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

Informacije za sve građane su dostupne ovdje.

Kako najavljuje načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite, informacije će se u realnom vremenu objavljivati široj javnosti jer je upravo važnost točne i pravodobne informacije izrazito bitna u ovom trenutku.

Uz postojeće mjere donesene još 13. ožujka kao i inicijativu za pomoć starijim građanima, gradski Stožer civilne zaštite apelira na i odgovornost pojedinaca te preporuča građanima da poštuju mjere samoizolacije kako bi se, što je moguće više usporilo širenje virusa.

- Dobra vijest je, a to govore podaci iz svih država koje su zahvaćene virusom, da mjere samoizolacije djeluju. Svugdje gdje su provedene i gdje su građani disciplinirani, rast broja zaraženih počinje se usporavati i to stvara ogromno olakšanje zdravstvenom sustavu i zdravstvenim djelatnicima, a stope smrtnosti počinju padati s visokih 6% prema vrlo niskim razinama – zaključuje Kovač i poziva građane na odgovornost prema sebi, ali primarno prema drugima te da za sve upute oko korona virusa koriste spomenutu službenu stranicu.