Lepoglava: Potpora radu HGSS-a, Grad zainteresiran i za interventnu stanicu Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava: Potpora radu HGSS-a, Grad zainteresiran i za interventnu stanicu

Varaždinske vijesti | 6.3.2018. u 10:12h | Objavljeno u Našim krajem

- Iako smo i zakonom obavezni financirati Hrvatsku gorsku službu spašavanja, u Gradu Lepoglavi svjesni smo potrebe financiranja odnosno pružanja podrške radu službi koja uvelike pridonosi sigurnosti naših građana kao i svih onih koji borave na području našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja Ugovora o sufinanciranju troškova pripravnosti i održavanja spremnosti te redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Varaždin za 2018. godinu.

Uz gradonačelnika Marijana Škvarića, koji je to učinio ispred Grada Lepoglave, Ugovor je ispred Hrvatske gorske službe spašavanja - stanice Varaždin potpisao njen pročelnik Mario Musulin. On je zahvalio na dodijeljenim sredstvima, a riječ je o 13.000 kuna kojima će Grad Lepoglava sufinancirati rad varaždinske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja.

Tijekom potpisivanja Ugovora, kojemu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, razgovaralo se o mogućnostima jačanja suradnje Grada Lepoglave i HGSS-a. Budući da se na području grada Lepoglave dijelom protežu planine Ivanščica i Ravna Gora, Grad Lepoglava zainteresiran je da se upravo na gradskom području stacionira interventna stanica HGSS-a, o čemu se, kao o mogućnosti, ovom prilikom i razgovaralo. Razgovaralo se i o potrebi prezentiranja rada HGSS-a javnosti, prije svega djeci, za što postoji obostran interes.

lepoglava_hgss_-_potpisivanje_ugovora_2.jpg

Govoreći o radu HGSS-a – stanice Varaždin, njen je pročelnik izvijestio o pokrenutoj nabavci prijeko potrebnog terenskog vozila koji bi članovima službe omogućio veću mobilnost i operativnost. Spomenuo je da proračun HGSS-a - stanice Varaždin ne omogućava njegovu jednokratnu kupnju već će se to učiniti putem leasinga. Naime, dio sredstava osigurao je sam HGSS, no nedostaje još oko 61.000 kuna. Gradonačelnik Škvarić smatra da gradovima i općinama, kojih je na području Varaždinske županije 26, te samoj Varaždinskoj županiji, ne bio trebao predstavljati problem osigurati nedostatna sredstva te pomoći HGSS-u u nabavci vozila. Stoga će Grad Lepoglava pozvati sve gradove i općine sa županijskog područja te Varaždinsku županiju da izdvoje dodatna sredstva iz vlastitog proračuna upravo za kupnju navedenog vozila.

- Kad bismo svi izdvojili od dvije do tri tisuće kuna, a što smatram da ne bi trebao biti problem za naše proračune, bez problema bismo prikupili potrebnih 61.000 kuna i pomogli HGSS-ovcima. Ne smijemo zaboraviti da je riječ o volonterima koji su 24 sata dnevno pripravni pomoći građanima u nevolji – zaključio je Škvarić.

lepoglava_hgss_-_potpisivanje_ugovora_4.jpg