LEPOGLAVA Grad sufinancira umjetno osjemenjivanje krava i krmača Foto: Ilustracija/Grad Lepoglava

LEPOGLAVA Grad sufinancira umjetno osjemenjivanje krava i krmača

VV | 11.3.2021. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nastavljajući s ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje na gradskom području, Grad Lepoglava je s Veterinarskom stanicom Ivanec potpisao Ugovor o sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja krava i krmača.

Nastavak je to programa koji se 10-ak godina uspješno provodi na području Grada Lepoglave i za koji je Grad Lepoglava u tom razdoblju izdvojio nešto više od 640.000 kuna.

Ugovorom koji su 9. ožujka potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor Veterinarske staniceIvanec Zorislav Rodek definirano je da će Grad Lepoglava obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s 216 kuna (bez PDV-a) sufinancirati postupak umjetnog osjemenjivanja po grlu goveda te sa 184 kuna (bez PDV-a) postupak umjetnog osjemenjivanja po grlu krmače.

- Umjetno osjemenjivanje krava i krmača jedna je od mjera za razvoj poljoprivredne proizvodnje napodručju Grada Lepoglave i provodi se u okviru Programa potpora u poljoprivredi Grada Lepoglaveza razdoblje od 2021. do 2024. godine. Tim programom nastavljamo sa značajnim višegodišnjim gradskim ulaganjima u razvoj poljoprivredne proizvodnje čiji je potencijal velik s obzirom na to da Grad Lepoglava velikim svojim dijelom spada u ruralno područje. Naime, od 16 gradskih naselja 12ih se nalazi na brdsko-planinskom području na kojem se tamošnje stanovništvo u velikom broju bavi poljoprivredom. Vjerujemo da ćemo mjerama koje provodimo, a u koje spada sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i krmača, potaknuti što više naših građana da se bave odnosno ne odustanu od bavljenja poljoprivrednom proizvodnjom, točnije proizvodnjom domaće hrane. Koliko je ta proizvodnja važna pokazalo se i u ovom vremenu krize izazvane pojavom koronavirusa – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.