Lepoglava: Gospodarstvenicima potpore ukupne vrijednosti 75.000 kuna

Varaždinske vijesti | 1.5.2018. u 19:37h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Lepoglava nastavlja s pružanjem potpora gospodarstvenicima. Ove je godine to učinio dodjelom bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog gospodarstva na gradskom području.

U gradskoj su vijećnici u Lepoglavi 27. travnja potpisani ugovori s gospodarstvenicima kojima su na javnom natječaju dodijeljene potpore za sufinanciranje nabavke opreme i inventara kao i za ulaganje u standarde kvalitete te potpore za sufinanciranje nastupa na sajmovima i izložbama te za izradu promotivnih materijala. Dodijeljeno je ukupno 12 potpora ukupne vrijednosti 75.000 kuna. Potpore su se odobravale u visini do 50% prihvatljivih troškova s time da je maksimalni iznos sredstava potpore po jednom korisniku iznosio najviše 15.000 kuna.

- U Gradu smo svjesni važnosti razvoja gospodarstva odnosno očuvanja postojećih i stvaranja novih radnih mjesta, a što uspješno čine upravo naši gospodarstvenici. Budući da su oni sami iskazali želju da im se pomogne dodjelom bespovratnih potpora odlučili smo im pomoći upravo na taj način. Znamo da su dodijeljena sredstva manja od njihovih potreba, no kako su i sami istaknuli, te će im potpore biti od velike pomoći – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić čestitao je gospodarstvenicima na ostvarenim potporama te također istaknuo njihovu važnost za razvoj gospodarstva, a time i grada Lepoglave.

Potpisivanju ugovora s gospodarstvenicima nazočio je i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak koji je Grad Lepoglavu istaknuo kao dobar primjer pružanja potpore gospodarstvenicima te kao jednu od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja gospodarstvenicima dodjeljuje bespovratne potpore.

- Bespovratna sredstva izuzetno su važna gospodarstvenicima, posebice onim manjim koji teže dolaze do poduzetničkih kredita – istaknuo je Milak.

Za dodjelu bespovratnih potpora Grad Lepoglava je osigurao 80.000 kuna tako da je na raspolaganju gospodarstvenicima, s obzirom na to da je natječaj otvoren do utroška svih sredstava, preostalo još 5.000 kuna. No, Škvarić najavljuje mogućnost da se za potpore rebalansom proračuna izdvoji dodatna sredstva.

Inače, uz potpore gospodarstvenicima, ovom je prigodom dodijeljena i jedna potpora obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i to u okviru otvorenog natječaja za dodjelu potpora upravo obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Označeno u