KUD Josipovac u posjeti viničkoj župi

Varaždinske vijesti | 4.4.2017. u 13:46h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi KUD-a Josipovac u nedjelju su bili vinički gosti. Sudjelovali su na misi u župnoj crkvi i na križnom putu. Vinički župnik prečasni Valent Posavec najavio je prije mise drage goste i zahvalio im na dolasku i aktivnom sudjelovanju na misi. Nakon mise, u prepunoj crkvi, članovi KUD -a Josipovac otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama iz svog bogatog slavonskog repertoara.

Po završetku je tamburaški sastav pred crkvom zabavljao mještane, a ostale članice i članovi KUD-a Josipovac prisutne su častili raznim slavonskim rakijama. Prije ručka koji je za drage goste bio pripremljen u pastoralnom centru, domaćini i gosti razmijenili su poklone i riječi zahvale jer su gosti iz Župe i KUD-a Josipovac prošle godine pripremili ručak za sve prisutne mještane na povratku iz Jarmine. Inače u župi Josipovac svećenik je Tomislav Đukez koji u ljetnim mjesecima rado posjećuje Vinicu te odsluži koju misu.

Goste su nakon ručka zabavljali tamburaši iz KUD-a Vinica kojima su se uskoro pridružili i tamburaši iz KUD-a Josipovac te su zajedno začas napravili prekrasan štimung.

Prije odlaska iz Vinice, dragim gostima iz Josipovca zahvalio je na dolasku i načelnik Marijan Kostanjevac u svoje osobno ime, kao i u ime predsjednika Općinskog vijeća, svoje zamjenice i Udruge branitelja iz Vinice zaželjevši im sretan povratak u Josipovac.

Označeno u