Kontakt telefon i email Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Foto: Općina Maruševec

Kontakt telefon i email Stožera civilne zaštite Općine Maruševec

V.V. | 19.3.2020. u 21:22h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Općine Maruševec od danas su na snazi mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec kontinuirano prati situaciju oko širenja virusa COVID – 19 od početka te donosi odluke i preporuke koje su usklađene s preporukama Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo, kao i Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske. U skladu s time, Stožer civilne zaštite Općine Maruševec obavještava građane da sva pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u Općini Maruševec mogu uputiti na broj 098-512-530 i/ili na novootvoreni e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

-Sukladno Odluci nacionalnog Stožera, Stožer civilne zaštite Općine Maruševec osigurava provedbu i nadzor provođenja protuepidemijskih mjera na svom području, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša. -Općinski Stožer će svoje aktivnosti provoditi sljedećih 30 dana u interesu sigurnosti i zdravlja građana, a odnose se na provođenje zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, obustave rada ugostiteljskih objekata svih kategorija, uslužnih djelatnosti, vjerskih okupljanja i drugih. Također, Stožer je upoznao prodavaonice i objekte koji nastavljaju s radom o obavezama vezano za sprečavanje gužvi, obilježavanja objekata obavijestima, preporukama i mjerama o strogoj mjeri socijalnog distanciranja, primjenama mjera pojačane higijene te osiguravanje punktova s dezinfekcijskim sredstvima, naglašava načelnik Stožera Mario Klapša.

Klapša i dalje apelira na građane kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane te svih preporuka Zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske po pitanju održavanja higijene i smanjivanja nepotrebnog socijalnog kontakta boravkom na mjestima okupljanja većeg broja ljudi. -Molimo za razumijevanje i solidarnost kako bismo zajedničkim trudom minimalizirali opasnosti koje uzrokuje epidemija koronavirusa. Zahvaljujemo građanima na podršci i dosadašnjoj suradnji koju ostvarujemo u ovoj zdravstvenoj krizi, kao i svim djelatnicima u zdravstvu i gospodarstvu jer zajedno pokazujemo spremnost raditi svoj posao ne štedeći vlastito zdravlje, zaključuje načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša.