Konstituirani novi saziv Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki Foto: Dražen Novosel

Konstituirano Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog

| 12.6.2017. u 22:45h | Objavljeno u Našim krajem

U nazočnosti 14 od 15 novoizrabranih vijećnika, večeras je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog. S 8 glasova za i 6 protiv za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Mario Sačić, s liste HNS-a, SDP-a i HSU-a, a koji je tu dužnost obnašao i u prethodnom mandatu.

Drugi kandidat za predsjednika Općinskog vijeća, koji je bio predložen od grupe petero vijećnika, Zlatko Šantavec (HDZ), dobio je šest glasova za i osam protiv. Za prvog potpredsjednika Općinskog vijeća sa 8 glasova za i šest protiv izabran je Božidar Poljanec, također s liste HNS-a, SDP-a i HSU-a.

Drugi potpredsjednik vijeća birat će se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća. Okupljenim vijećnicima čestitku su na funkciji, uz želju za dobru suradnju, na dobrobit svih žitelja Općine, uputili su načelnik Općine Zvonko Šamec i predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić.

U novom sazivu Općinskog vijeća osam je vijećnika s liste HNS-a, SDP-a i HSU-a, po tri su iz redova HDZ-a i HSS-a, a jedan je iz redova Narodne stranke - Reformisti.