Konstituirano novo Općinsko vijeće Bednje, predsjednica dr. Marija Kolačko Foto: Općina Bednja

Konstituirano novo Općinsko vijeće Bednje, predsjednica dr. Marija Kolačko

Varaždinske vijesti | 13.6.2017. u 14:23h | Objavljeno u Našim krajem

Odlukom 12 od ukupno 13 vijećnika koji su se u ponedjeljak 12. lipnja, odazvali konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bednja, dr. Marija Kolačko (HDZ) izabrana je za predsjednicu najvišeg općinskog predstavničkog tijela u mandatu 2017. – 2021. Za potpredsjednike Vijeća izabrani su Vladimir Kramarić (HDZ) i Josip Šumečki (HNS).

- Znam da sve naše odluke neće biti jednoglasne, ali bit će donijete u najboljoj namjeri i u interesu svih građana Bednje – naglasila je dr. M. Kolačko te ocijenila da je, samom činjenicom da su vijećnici izabrani od naroda, obnašanje vijećničke dužnosti velika odgovornost te da stoga treba slušati građane i njihove želje.

- Radit ću na boljitku ove Općine i ispunjenju svih zacrtanih ciljeva, a posebnu će pozornost posvetiti demografskim pitanjima, gospodarstvu i socijalnim temama – poručila je dr. Kolačko te pozvala da svi zajedno u Općini stave „glave skupa“ i da vrate ljude na lijepe zagorske brege.

Najviše vijećnika u Općinskom vijeću, njih sedam, ima HDZ, čija je lista na nedavnim lokalnim izborima osvojila gotovo 50 posto glasova. To su Marija Kolačko, Zlatko Grabar, Ivan Knez, Branko Jurenec, Vesna Pehnec, Kruno Šmintić i Vladimir Kramarić. Četiri vijećnika ima HNS, a to su Damir Hranj, Mladen Vugrinski, Josip Šumečki i Željko Polančec. U Općinsko vijeće ušli su i Darko Vugrinski (Lista grupe birača) i Zlatko Koračević (Narodna stranka – Reformisti, Umirovljenici, Zeleni forum).

Okupljenima se obratio i zamjenik načelnika Ivica Hrenić te sve vijećnike pozvao na jedinstvo u interesu svih građana Bednje, a posebno mladih mještana. Načelnik Općine Bednja Damir Poljak naglasio je da su, konstituiranjem Općinskog vijeća, svi vijećnici kao nositelji predstavničke vlasti zajedno s općinskom izvršnom vlasti ušli u zajednički proces usmjeren stvaranju preduvjeta za gospodarski i društveni razvitak općine u cilju osiguranja uvjeta za kvalitetan život svih njenih građana. Uz čestitke novoizabranim vijećnicima, izrazio je želju za dobrom suradnjom sa svima u Vijeću, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju.

Inače, konstituirajuća sjednica sazvana je od strane Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji, a u početnom dijelu vodila ju je predstojnica Ljerka Jović – Mikor. Od svih izabranih vijećnika, osnivačkoj sjednici jedini se nije odazvao Z. Koračević (Narodna stranka – Reformisti).

Označeno u