Knegincu dodatnih 500 tisuća za gradnju vatrogasnog doma

VV | 30.9.2017. u 20:53h | Objavljeno u Našim krajem

U Zagrebu je u srijedu 27. rujna održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice i po Programu podrške regionalnom razvoju.

S obzirom na to da su osigurana dodatna proračunska sredstava za Program podrške regionalnom razvoju, odobrena su i dodatna sredstva za sufinanciranje već ugovorenih projekata, te je sukladno tome i Općina Gornji Kneginec pozvana na potpisivanje Dodatka ugovora o sufinanciranju.

Podsjetimo, Općini Kneginec Gornji je 10. travnja za projekt izgradnje vatrogasnog DVD-a Donji Kneginec od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u okviru Programa podrške regionalnom razvoju, ugovorom odoboreno sufinanciranje u iznosu od 500 tisuća kuna.

Vrijednost izgradnje novog vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Donji iznosi 1,4 milijuna kuna,a izvođač radova je tvrtka FORMA d.o.o. iz Varaždina.

Sklapanjem Dodatka ugovora o sufinanciranju, kojeg su sklopili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i općinski načelnik Goran Kaniški, Općini Gornji Kneginec će nadležno ministarstvo osigurati dodatnih 500 tisuća kuna za projekt izgradnje vatrogasnog doma, čime će se udio sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u navedenom projektu povisiti na ukupno milijun kuna, odnosno 70 % od ukupne investicije.