"Klaruši" predstavljali Varaždinsku županiju u Koprivnici

VV | 15.11.2016. u 18:09h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi KUD-a "Klaruš" Maruševec sudjelovali su na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina održanom 12. studenog u Koprivnici.

"Klaruši" su predstavljali Varaždinsku županiju u kategoriji izvornih skupina, a sudjelovanje na susretu osigurali su najboljom izvedbom na Županijskoj smotri održanoj u rujnu ove godine. Osim članova KUD-a "Klaruš" Maruševec, na 23. Susretu sudjelovalo je 14 izvornih skupina iz cijele Hrvatske.

- Naši su folkloraši izveli "Varaždinsku pole" - pjesme i plesove svojeg zavičaja koje je za scenu pripremio Zlatko Peharda, a glazbeno je obradio Franjo Plantak. Izvedba je oduševila publiku koja je naše folkloraše nagradila velikim pljeskom. Nastup na ovom susretu te nastupi na Festivalu dječjeg folklora u Kutini i nastup na Susretu tamburaša u Dugom Selu, pokazatelj su kvalitetnog rada u KUD-u i velikom angažmanu svih njegovih članova. Osim što "Klaruši" njeguju i čuvaju svoju baštinu i običaje, nesebično je predstavljaju diljem Lijepe naše - ističu iz KUD-a.