Vatrogasci iz općine Gornji Kneginec oslobođeni plaćanja komunalne naknade Foto: Općina Gornji Kneginec

Vatrogasci iz općine Gornji Kneginec oslobođeni plaćanja komunalne naknade

I.D./Varaždinske vijesti | 26.3.2017. u 16:11h | Objavljeno u Našim krajem

Operativne vatrogasce dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Gornji Kneginec u srijedu 22. ožujka u općinskim je prostorijama primio načelnik Goran Kaniški.

Kaniški im je uručio rješenja o oslobađanju od plaćanja komunalne i vodne naknade tijekom 2017. godine, sukladno nedavnoj odluci Općinskog vijeća. Podsjetimo, na prijedlog općinskog načelnika, 28 operativnih vatrogasaca - 13 vatrogasaca iz DVD-a Kneginec Gornji te po pet vatrogasaca iz DVD-a Kneginec Donji, DVD-a Lužan Biškupečki i DVD-a Varaždinbreg - oslobođeno je plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda.

Operativnim članovima DVD-ova smatraju osobe u dobi od 18 do 65 godina koje svake dvije godine produžuju valjanost liječničkog pregleda i osposobljene su najmanje za zvanje "vatrogasac" u trajanju od 76 školskih sati, uz obvezu redovnog sudjelovanja u vatrogasnim intervencijama, taktičkim vježbama i mjesečnoj internoj obuci.

- Za stotine radnih sati nitko od operativnih članova ne prima nikakvu naknadu te je općinski načelnik temeljem toga predložio da se obveze plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda za stambeni prostor za 2017. godinu oslobode obveznici naknada ili članovi zajedničkog kućanstva kojima je utvrđena obveza plaćanja naknada, a koji su operativni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine - pojasnili su Općine Gornji Kneginec.