Jenkač: Važno je prisjetiti se svih onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku Foto: Grad Novi Marof

Jenkač: Važno je prisjetiti se svih onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku

| 24.6.2017. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Predstavnici Grada Novog Marofa, udruga branitelja te policije, u petak su u povodu Dana državnosti položili vijenac i zapalili svijeće kod križa i spomen-obilježja stradalim braniteljima u Novom Marofu.

U izaslanstvu Grada Novog Marofa bili su gradonačelnik Siniša Jenkač, njegov zamjenik Ivica Šantek i predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa Mladen Benjak. U svom obraćanju gradonačelnik Jenkač istaknuo je važnost obilježavanja Dana državnosti i podsjećanja na događaje koji su doveli do samostalnosti.

– Prošlo je 26 godina od proglašenja samostalnosti, a zatim je Hrvatska i međunarodno priznata. Važno je obilježavati datum kada je Hrvatski sabor donio odluku o proglašenju suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, ali važno je i prisjetiti se svih onih koji su za suverenu i samostalnu Hrvatsku dali svoje živote. No njih i njihove žrtve ne prisjećamo se samo danas. I mi koji smo na poziciji vlasti i članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata uspomenu na njih obilježavamo kroz cijelu godinu – rekao je gradonačelnik Jenkač i naglasio da se sudionici tih događaja trude istinu o tim danima prenijeti i na mlađe generacije.

marof 2

marof 3

marof 4

marof 5