Izgrađena biciklističko-pješačka staza u Remetincu Foto: Grad Novi Marof

Izgrađena biciklističko-pješačka staza u Remetincu

Varaždinske vijesti | 19.8.2017. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Remetincu je izgrađena pješačko-biciklistička staza, gdje je, uz Grad Novi Marof, svojim sredstvima sudjelovalo i Ministarstvo unutarnjih poslova. Vrijednost radova je 267,8 tisuća kuna, a radovi su u potpunosti dovršeni.

– Vrlo važna prometnica jer vodi do područne škole u Remetincu koju polazi više od 200 učenika. U našoj ingerenciji je sigurnost djece i zato smo uz županijsku cestu napravili pješačku stazu koja povećava njihovu sigurnost – pojasnio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Očekuju se novi slični natječaji Ministarstva unutarnjih poslova jer je Grad Novi Marof, prema riječima gradonačelnika, spreman s novim projektima i rješavanjem daljnjih problematičnih "crnih točaka" u prometu. Naveo je da su slične investicije potrebne u Završju, nastavak u Podevčevu, kao i u Remetincu te u Sudovcu i Možđencu.

– Idemo ustaljenim tokom, nešto u suradnji sa ŽUC-om, a nešto preko ili Ministarstva unutarnjih poslova ili pak Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, ovisno koje ministarstvo raspisuje natječaje – zaključio je Jenkač.