Ivanec: Završavaju radovi na revitalizaciji i uređenju drvoreda i parkova Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Ivanec: Završavaju radovi na revitalizaciji i uređenju drvoreda i parkova

Varaždinske vijesti | 1.5.2020. u 08:12h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku su završni radovi na revitalizaciji i uređenju drvoreda i parkovnih površina u Ivancu koji traju već dva mjeseca. Provedeni radovi uvelike su promijenili izgled centra i dali mu dodatni urbani štih, što s odobravanjem komentiraju i građani.

Kako ističu iz Grada Ivanca, zasluga za to svakako pripada profesionalnom pristupu problematici njihova uređenja. Želeći takve poslove povjeriti struci, Grad Ivanec je projekt uređenja parkova naručio od Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom, a radove je izvela je tvrtka Cedrus Forest iz Čakovca.

Investitor radova, vrijednih 305.500 kuna jest Grad Ivanec. Najopsežniji zahvati provedeni su u parku oko stambenih zgrada u Arnoldovoj ulici, gdje su uklonjena stara stabla, panjevi i ukrasni grmovi, a nasadi su obnovljeni s 23 nova stabla i 20 grmova. Na mjestu posječenih starih javorova u Varaždinskoj i u Kumičićevoj ulici zasađen je novi drvored srebrnolisnih lipa. Sanirani su i postojeći mladi drvoredi u Arnoldovoj, Kumičićevoj, Varaždinskoj i Malezovoj ulici, a obnovljen je i ivanečki Mali park.

- Sve površine na kojima su izvedeni radovi izgledaju vrlo uredno i urbano, a način na koji su radovi izvedeni odaje primjerenu brigu Grada o zdravlju i pravilnom razvoju mladih nasada - napominju iz gradske uprave.

parkovi_ivanec_29-04-2020_1.jpg

parkovi_ivanec_29-04-2020_2.jpg

Označeno u