IVANEC U tijeku isporuka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada Foto: Grad Ivanec

IVANEC U tijeku isporuka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Varaždinske vijesti | 23.12.2020. u 19:48h | Objavljeno u Našim krajem

Isporukom spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i njihovim privremenim skladištenjem u krugu Ivkoma d.d., počela je realizacija EU projekta vrijedna 2,32 milijuna kuna, koji Grad Ivanec provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Do sada je stiglo 3.400 žutih spremnika za plastiku, a u najavi je i isporuka 3.400 plavih spremnika (za papir i karton) kao i smeđih spremnika namijenjenih odlaganju biootpada.

Vlasnik spremnika je Grad Ivanec, a on će upravljanje njima povjeriti komunalnom poduzeću Ivkom d.d.

Nakon što budu isporučene sve količine za koje je Grad iskazao interes, Ivkom će ih besplatno distribuirati do svih kućanstava, o čemu će građani biti pravodobno obaviješteni.

Ovi spremnici zamijenit će sadašnje žute i plave vreće pa će tako svako kućanstvo dobiti žutu kantu za plastiku te plavu kantu za odlaganje papira i kartona.

Dio domaćinstava, koja su za to iskazala interes, dobit će i smeđi spremnik za odlaganje biootpada, dok će pokraj stambenih zgrada biti postavljeni smeđi spremnici od 240 litara za biootpad.

Nabava ovih spremnika s 85% sredstava pokriva se iz EU strukturnih i investicijskih fondova – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., dok ostalih 15% izdvaja Grad Ivanec.

Grad je Fondu za zaštitu okoliša iskazao i interes za nabavu 2.500 vrtnih kompostera koje je bio spreman podijeliti građanima. Međutim, iz Fonda je naknadno stigla obavijest da nabavu kompostera neće sufinancirati.

No, i unatoč tomu gradonačelnik Milorad Batinić poručuje da će Grad Ivanec sufinancirati nabavu kompostera za sva kućanstva koja za njih pokažu interes.

Označeno u