IVANEC Poziv roditeljima: Prijavite se za isplatu potpora za učenike osnovnih škola Foto: OŠ Ivanec

IVANEC Poziv roditeljima: Prijavite se za isplatu potpora za učenike osnovnih škola

Varaždinske vijesti | 6.6.2021. u 17:42h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec pozvao je sve roditelje prvašića s administrativnog gradskog područja da u gradsku upravu dostave podatke i dokumente temeljem kojih će im se moći izvršiti uplata 700 kuna potpore za opremanje djeteta uoči polaska u školu.

Za to je potrebno ispuniti obrazac te ga s traženim potvrdama i dokumentima dostaviti u gradsku upravu najkasnije do 30. lipnja 2021. godine. Obrazac sa svim ostalim potrebnim podacima i mailovima na koje se mogu dostaviti traženi podaci dostupni su na www.ivanec.hr.

Riječ je o potpori koju Grad Ivanec isplaćuje sa željom da roditeljima prvašića ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu te im pomogne u nabavi školske torbe, pribora, bilježnica i sl. Pravo na potporu imaju svi prvašići s prebivalištem na području grada Ivanca, uključujući i one koji pohađaju škole u Žarovnici, Kamenici i Tužnom.

Također, gradska uprava pozvala je i sve roditelje učenika od 2. do 8. razreda osnovnih škola (koji imaju prebivalište na području grada Ivanca) da podnesu zahtjev za nadoknadu troškova nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa.

Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i trošak nabave likovnih mapa. Obrazac koji roditelji trebaju ispuniti je, sa svim ostalim podacima, također dostupan na gradskim mrežnim stranicama. Za radne bilježnice podatke u gradsku upravu potrebno je dostaviti najkasnije do 31. srpnja.

Ovu potpornu mjeru Grad Ivanec provodi treću godinu zaredom sa željom da roditeljima pokrije glavninu troškova nabave radnih bilježnica i mapa.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci