Gradu Novom Marofu sredstva ministarstva za ekološku javnu rasvjetu Foto: Grad Novi Marof

Gradu Novom Marofu sredstva ministarstva za ekološku javnu rasvjetu

Varaždinske vijesti | 3.10.2017. u 17:34h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac u srijedu su u Zagrebu potpisali ugovor o sufinanciranju projekta gradnje i rekonstrukcije energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete dijela centra naselja Novi Marof. Ministarstvo će tako sufinancirati do 600.000 kuna vrijednosti projekta.

- Potpisali smo ugovor o sufinanciranju projekata izgradnje javne rasvjete u dijelu Ulice kralja Tomislava, Zagorske ulice i šetnice uz potok Koroščak. Prvi smo ugovor potpisali početkom godine za iznos od 150.000 kuna za uređenje društvenih domova u Sudovcu i Gornjim Podrutama. Za nas je ovo sufinanciranje javne rasvjete vrlo vrijedno jer je iznos projekta oko 950.000 kuna - rekao je Jenkač, koji je na svečanosti potpisivanja ugovora u ime svih nazočnih župana, gradonačelnika i načelnika općina zahvalio ministarstvu.

- Zahvala je išla ministrici, ministarstvu, državnim tajnicima i pomoćnicima što su ove godine uspjeli osigurati financijska sredstva za lokalnu i regionalnu samoupravu, koja ne samo da je rješava probleme komunalne infrastrukture nego i na rješavanju tih problema angažira lokalne i regionalne tvrtke. To onda nije samo pomoć na rješavanju komunalne infrastrukture nego s druge strane i mali generator gospodarstvu - kazao je Jenkač te dodatno istaknuo da je samo ove godine za lokalnu i regionalnu samoupravu izdvojen iznos koji je veći nego u proteklih pet godina.

- Očito je da ministarstvo s ministricom Žalac radi odlično. Uz zahvalu izrazio sam nadu da će ministarstvo i iduće godine imati pripremljene programe, a siguran sam da kod lokalne samouprave ne nedostaje projekata. Lokalna samouprava nema dovoljno vlastitih sredstava da financira sve što je pripremila i potrebna joj je potpora s državne razine - zaključio je Jenkač.

Označeno u