Gradu Ludbregu opet čista petica za transparentnost proračuna Foto: Grad Ludbreg

Gradu Ludbregu opet čista petica za transparentnost proračuna

Varaždinske vijesti | 3.7.2018. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Institut za javne financije objavio je novu analizu transparentnosti proračuna lokalnih jedinica koja pokazuje da županije, gradovi i općine iz godine u godinu napreduju kada je u pitanju transparentnost financija i proračuna.

Gradovi u Republici Hrvatskoj dobili su ove godine prosječnu ocjenu 4, a ove godine prvi put se desilo da su svi gradovi objavili bar jedan proračunski dokument.

Među gradovima u Varaždinskoj županiji, Grad Ludbreg drugu godinu za redom dobio je najvišu ocjenu za transparentnost proračuna prema svojim građanima. Naime, prema objavljenim podacima na stranicima Instuta za javne financije Ludbreg je opet dobio maksimalnu ocjenu - "peticu".

- Od svojih sugrađana ne skrivamo ništa i nastojimo pretvoriti ih naše koalicijske partnere. Sve dokumente vezano uz prijedlog i donošenje proračuna javno objavljujemo na našim mrežnim stranicama. Objavili smo prijedlog proračuna, izglasani proračun, polugodišnje i godišnje izvješće te proračunski vodič. Naši sugrađani imaju priliku pratiti rad gradske uprave, ali i gradskog vijeća putem izravnih prijenosa na Radio Ludbregu, ali i kroz druge medije. Za jesen pripremamo i neke novosti u radu Gradskog vijeća koje će još dodatno približiti upravljanje gradom našim sugrađanima. Transparentnost rada naš je moto i sada je potvrda toga stigla iz Instituta za javne financije s ovom štreberskom čistom peticom, a svega toga ne bi bilo da cijela gradska uprava vrijedno ne radi na ostvarivanju ovog cilja - izjavio je gradonačelnik Dubravko Bilić (SDP).