Dan vatrogasaca Foto: Grad Lepoglava

Gradonačelnik Škvarić čestitao dobrovoljcima Dan vatrogasaca

M.N./Varaždinske vijesti | 6.5.2018. u 08:48h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić čestitao je vatrogascima s područja grada Lepoglave, kao i svim ostalim vatrogascima, Dan vatrogasaca odnosno blagdan njihovog nebeskog zaštitnika - Svetog Florijana. Čestitke vatrogascima gradonačelnik Škvarić uputio je na prijemu koji je za predstavnike gradske Vatrogasne zajednice te dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na gradskom području – DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice, DVD-a Višnjice i DVD-a Kaznionice, organiziran u prostorijama gradske vlasti. 

Gradonačelnik Škvarić, uz upućene im čestitke povodom njihova dana, još se jednom zahvalio vatrogascima na humanosti i nesebičnoj pomoći koju dobrovoljno pružaju svim građanima grada Lepoglave, ali i ostalima kojima je njihova pomoć potrebna.

- Kad se dogodi nešto loše građanima je puno lakše kad vide vas vatrogasce da im dolazite u pomoć. Vi ste ti koji nesebično pomažete ljudima i na koje u svakom trenutku, kada nam je pomoć potrebna, možemo računati – poručio je vatrogascima gradonačelnik Škvarić.

Prijem povodom Dana vatrogasaca bio je prigoda za osvrt na provedene aktivnosti usmjerene zaštiti od požara i drugih ugroza na području grada Lepoglave. Vezano uz to, istaknuta je dobra suradnja Grada Lepoglave i vatrogasaca koja se, između ostalog, očituje u gradskoj financijskoj potpori vatrogastvu na gradskom području. Zahvaljujući toj potpori, posljednjih je godina nabavljeno nekoliko vatrogasnih vozila, a oprema kojom vatrogasci raspolažu na zavidnom je nivou.

- Kao što vi nama dajete svoje slobodno vrijeme i trudite se da budete što bolje pripremljeni za intervencije, zadaća je Grada da vam osigura opremu kojom ćete uspješno intervenirati i spašavati ljude i imovinu – rekao je gradonačelnik Škvarić te najavio da Grad Lepoglava planira u sljedećih nekoliko godina u razvoj vatrogastva na gradskom području uložiti oko 10 milijuna kuna.

Odnosi se to na izgradnju vatrogasnog centra u Lepoglavi, vatrogasnog doma u Kamenici te dovršetak vatrogasnog doma u Višnjici kao i na nabavku novog navalnog vatrogasnog vozila te dodatne opreme.

- Očekujem da ćemo već iduće godine položiti kamen temeljac za vatrogasni centar u Lepoglavi – najavio je gradonačelnik Škvarić.

Predstavnici Vatrogasne zajednice i četiriju vatrogasnih gradskih društava zahvalili su se na čestitkama, ali i na velikoj gradskoj potpori vatrogastvu te najavili nastavak aktivnosti usmjerene razvoju vatrogastva i pripremi vatrogasaca za sve ono što ih u budućnosti očekuje.