Ugovor su potpisali načelnik Općine Nenad Horvatić (desno) i v.d. direktor Varkoma Marija Cesarec Foto: Dražen Novosel

Gradit će se sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica

| 1.8.2017. u 12:50h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Općine Ljubešćica danas su načelnik općine Nenad Horvatić i v.d. direktor Varkoma Marijan Cesarec potpisali ugovor o izgradnji sustava odvodnje i pročišćavanje otpadnih u Poduzetničkoj zoni Ljubešćica.

Ugovorena vrijednost radova radova iznosi 471.462,00 kune bez PDV-a, u tijeku je isporuka cijevnog materijala, pri čemu će početak radova biti 5. kolovoza, a ugovorni rok završetka svih radova je 30. rujna ove godine. Projekt sufinanciraju Hrvatske vode Zagreb s 80 posto ukupnog iznosa, a preostala sredstva osigurava Općina Ljubešćica.

- Sretan sam da je Općina Ljubešćica u proteklo vrijeme riješila svoje najsonovnije probleme, izgradili smo vrtić, školu, sportsku dvoranu, sve su državne i županijske ceste pod nogostupom, a sada krećemo u nove iskorake. Želja je da trajno riješimo pitanje vodoopskrbe i pročišćavanja otpadnih voda. Današnji ugovor je simboličnog iznosa, ali je bitan, jer izgradnjom 785 metara cjevovoda u Poduzetničkoj zoni otvaramo mogućnost razvoja poduzetništva na području Općine Ljubešćica - naglasio je, uoči potpisivanja ugovora, načelnik Horvatić.