Grad Varaždin za Pučku kuhinju donira 75.000 kuna Foto: VV arhiva / ilustracija

Grad Varaždin za Pučku kuhinju donira 75.000 kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 2.2.2017. u 14:23h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Varaždin će u prvom tromjesečju ove godine Caritasu Varaždinske biskupije donirati 75.000 kuna.

U ugovoru o donaciji, koji su potpisali gradonačelnik Goran Habuš i ravnatelj Caritasa Ante Šola, navodi se kako se ta donirana sredstva smiju iskoristiti isključivo za financiranje djelatnosti Pučke kuhinje.

Varaždinski Caritas dnevno priprema obroke za više od 300 korisnika. Na godišnjoj razini to je oko 104.800 obroka. Ravnatelj Caritasa Ante Šola ističe kako je donacija Grada Varaždina vrlo značajna za funkcioniranje pučke kuhinje.

- Iz župa se prikupi hrana u vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, no potrebno je dokupljivanje mesa kako bi obroci bili kvalitetniji, a potrebno je plaćati režijske troškove pa je svaka donacija dobrodošla – ističe ravnatelj Caritasa.

Iz Grada Varaždina napominju da su, unatoč neizglasavanju proračuna i uvedenim mjerama privremenog financiranja, pronašli način kako Caritasu osigurati neophodna sredstva za funkcioniranje, odnosno za ispunjavanje zakonske norme brige za prehranu socijalno ugroženih građana.

Habuš je napomenuo je kako Grad Varaždin iskazuje punu odgovornost i humanu solidarnost s građanima u potrebi te je naglasio kako je Grad uvijek bio spreman pridonijeti radu Caritasa, stoga Grad ba godišnjoj razini već dugi niz godina planira u proračunu 300.000 kuna. Iz gradske uprave napominju da se Grad Varaždin o potrebama socijalno ugroženog stanovništva brine na mnogo drugih načina, što se očitovalo, između ostalog, i u pomoći biskupiji u izgradnji novog Caritasovog doma na Banfici, koji bi trebao biti završen do listopada ove godine.

Kamen temeljac novog Caritasovog centra blagoslovljen je u rujnu