Grad Lepoglava učenicama u školama na gradskom području osigurao besplatne higijenske uloške

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.12.2021. u 14:54h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući Gradu Lepoglavi u sve tri osnovne škole na gradskom području učenice će moći koristiti besplatne higijenske uloške.

Naime, Grad Lepoglava je financirao nabavku 6000 higijenskih uložaka koji će biti dostupni za korištenje učenicima u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

- Ovo je još jedna aktivnost koju provodimo u okviru programa potpore obrazovanju. Iako nismo osnivači osnovnih škola na gradskom području, ulažemo značajna sredstva kako bismo pružili maksimalnu potporu obrazovnim procesima, našim učenicima i njihovim učiteljima. Odluka da osiguramo higijenske uloške za djevojčice u osnovnim školama donesena je na temelju činjenice da je oko 30 % obitelji u Hrvatskoj na granici siromaštva i zbog toga nisu u mogućnosti izdvajati za higijenske potrepštine pa tako i za higijenske uloške - pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je ravnateljima škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice podijelio nabavljene higijenske uloške
i zidne nosače u kojima će se ulošci nalaziti.

- Higijenske uloške moći će koristiti sve djevojčice. Nismo postavili nikakva ograničenja niti smo dvojili treba li pokrenuti ovaj program - dodao je gradonačelnik Škvarić.

Nabavljeno je 6.000 higijenskih uložaka koji bi trebali biti dostatni tijekom iduće godine. No, i nakon toga Grad Lepoglava planira nastaviti s ovim programom.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci