Grad Lepoglava učenicama u školama na gradskom području osigurao besplatne higijenske uloške

J.Š./Varaždinske vijesti | 3.12.2021. u 14:54h | Objavljeno u Našim krajem

Zahvaljujući Gradu Lepoglavi u sve tri osnovne škole na gradskom području učenice će moći koristiti besplatne higijenske uloške.

Naime, Grad Lepoglava je financirao nabavku 6000 higijenskih uložaka koji će biti dostupni za korištenje učenicima u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

- Ovo je još jedna aktivnost koju provodimo u okviru programa potpore obrazovanju. Iako nismo osnivači osnovnih škola na gradskom području, ulažemo značajna sredstva kako bismo pružili maksimalnu potporu obrazovnim procesima, našim učenicima i njihovim učiteljima. Odluka da osiguramo higijenske uloške za djevojčice u osnovnim školama donesena je na temelju činjenice da je oko 30 % obitelji u Hrvatskoj na granici siromaštva i zbog toga nisu u mogućnosti izdvajati za higijenske potrepštine pa tako i za higijenske uloške - pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je ravnateljima škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice podijelio nabavljene higijenske uloške
i zidne nosače u kojima će se ulošci nalaziti.

- Higijenske uloške moći će koristiti sve djevojčice. Nismo postavili nikakva ograničenja niti smo dvojili treba li pokrenuti ovaj program - dodao je gradonačelnik Škvarić.

Nabavljeno je 6.000 higijenskih uložaka koji bi trebali biti dostatni tijekom iduće godine. No, i nakon toga Grad Lepoglava planira nastaviti s ovim programom.