Grad Ivanec: Uređenje terena u Gačicama dogovoreno još lani Foto: Grad Ivanec/ilustracija

Grad Ivanec: Uređenje terena u Gačicama dogovoreno još lani

Varaždinske vijesti | 18.5.2016. u 08:13h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Grada Ivanca reagirali su na tekst "DVD Gačice: Zadovoljni što je njihova inicijativa ubrzala radove na uređenju sportskog terena".

Demanti koji potpisuje gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić prenosimo u cijelosti:

Temeljem Zakona o medijima, molim da objavite demanti navoda u članku naslovljenom "DVD Gačice: Zadovoljni što je njihova inicijativa ubrzala radove na uređenju sportskog terena", a koji je objavljen na web portalu Varaždinskih vijesti.

Naime, u tekstu koji se odnosi na uređenje površine kod sportskog igrališta u Mjesnom odboru Gačice, vrlo su tendenciozno izneseni navodi tajnika DVD-a Gačice Anđelka Brezovca, koji zamagljuju činjenično stanje.

Dakle, lažna je tvrdnja da je njihova inicijativa ubrzala radove na uređenju sportskog terena, iz čega se može zaključiti da je Grad reagirao tek na "pritisak" DVD-a i UDVDR-a, što naprosto nije točno. Istina je da je uređenje spomenute površine bilo dogovoreno još lani, prilikom obilaska terena gradonačelnika Milorada Batinića u sklopu Zelene čistke 2015. Tada je zamjenica predsjednika Vijeća MO-a Gačice Ljubica Gužvinec inicirala da se - u cilju sprečavanja nastavaka nelegalnog odlaganja otpada od strane pojedinih mještana te uređenja prostora - ova površina na odgovarajući način uredi. Tada je dogovoreno da će se radovi obaviti u proljeće ove godine u sklopu Zelene čistke 2016., naravno, dopuste li to vremenske prilike.

Budući da je vlasnik igrališta i navedene kontaktne površine Grad Ivanec, za operacionalizaciju ovoga projekta zaduženi su gradski Upravni odjel za urbanizam i komunalne poslove i voditeljica Sektora komunalnih poslova u Ivkomu d.d., koja je preuzela zadaću izrade idejnog projekta njegova hortikulturnog i krajobraznog uređenja.

Kako u vrijeme Zelene čistke 2016. razmekšali teren još nije bio spreman za radove, većina planiranih radova obavljena je početkom svibnja. Uklonjen je sav odložen otpad, površina je poravnana teškim strojem, navezena je svježa zemlja i pripremljena za sjetvu trave, zasađen je drvored šarenolisnih javora, a izvršene su i pripreme za uređenje parkirališta i dječjeg igrališta.

Dakle, svi spomenuti radovi obavljeni su po utvrđenom hodogramu pa stoga ne pristajemo na izvrtanje ovih činjenica te na učestale pokušaje politizacije cijele ove problematike.

U kontekstu želje mještana i UDVDR-a - Ogranka Ivanec da se ovaj kompleks nazove po poginulom branitelju D. Šešetu, Grad Ivanec dosad je u više navrata pozdravio želju DVD-a Gačice i branitelja da se uključe u ovaj projekt, jer smatramo da je svaka takva inicijativa i više nego dobrodošla. Međutim, za to je potreban partnerski odnos pa u tom kontekstu zadnji istupi predstavnika DVD-a Gačice i UDVDR-a Ivanec ne doprinose stvaranju atmosfere suradnje.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci